1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Couscous
  6. CHermoula aubergine met couscous

CHermoula aubergine met couscous

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-01-2021

Ingrediënten 4 personen


2 tenen knoflook, fijngewreven
2 theel gemalen komijn
2 theel gemalen koriander
1 theel chilivlokken
1 theel paprikapoeder
2 eetl ingemaakte gehakte citroenschil
1,4 dl olijfolie
2 aubergines
150 gr couscous
50 gr rozijnen
10 gr koriander, fijngesneden
50 gr ontpitte groene olijven, gehalveerd
30 gr geroosterde geschaafde amandelen (pijnboompitten kan ook)
3 bosuien
1 1/2 eetlepel citroensap
1 avocado, in stukjes
cherry tomaatjes, gehalveerd
zout
griekse yoghurt


Verder heb je nodig


Oven


Recept van een vriendin

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden

Chermoula: meng knoflook, komijn, koriander, chilivlokken, paprikapoeder, citroenschil, 2/3 van de olijfolie en 1/2 theelepel zout.
Snijd de aubergines over de lengte doormidden. Kerf het vruchtvlees diep in (kruispatroon), zorg dat de schil heel blijft. Verdeel de chermoula over de aubergines (spreid goed uit). 40 min in de oven tot ze gaar zijn.

Maak de couscous volgens de verpakking.
Week de rozijnen in warm water.
Doe de rest van de olijfolie, de rozijnen, koriander, amandelen, olijven, bosui, citroensap, tomaatjes, avocado door de couscous. Breng eventueel op smaak met zout.

Serveer de aubergines (laat ze wel wat afkoelen) met de couscous, en evt. yoghurt.

Bron

Van een vriendin



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van LisaenMenno


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van LisaenMenno
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top