Garnalencocktail
- Nederlands, Voorgerecht
- 10-20 min.
Een garnalencocktail, maar dan anders.
Ingrediënten 4 recipe.people
Voor de garnalencocktail200 gr garnalen
2-3 stronkjes witlof, in fijne reepjes
kneepje citroensap
10 gr bieslook, fijn gehakt
optioneel: 1 theelepel (liefst zwarte) sesamzaadjes
Voor de saus
Sap van 1 citroen en de rasp van een 1/2
1 groene peper, de zaadlijsten verwijderd, grof gehakt
1 kleine teen knoflook, geraspt
20 gr peterselie, grof gehakt
50 gr witte of ongeroosterde tahin
2 eetl sojasaus of zout
100 gr mayonaise
Benodigdheden
blenderBereidingswijze
Maal alle ingredienten voor de saus, behalve de mayonaise, in een blender. Pulseer op het laatste de mayonaise erdoor.
Proef of het zout genoeg is, voeg anders nog een drupje soja toe.
Meng de witlofreepjes met het citroensap en bijna alle bieslook. Houd iets achter voor de garnering.
Vul 4 glazen met de witlofreepjes, schep er een fikse lepel saus (tahin-mayo mengsel) over.
Verdeel de garnalen erop en drup daar vervolgens nog een lepeltje van de saus op. Garneer met de overgebleven bieslook.
Bron
Uitzending "de streken van van Boven"
Serveertip
bestrooi eventueel met sesamzaadjes