Garnalencocktail

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Garnalencocktail

    Garnalencocktail

    Garnalencocktail

Een garnalencocktail, maar dan anders.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
Voor de garnalencocktail

200 gr garnalen
2-3 stronkjes witlof, in fijne reepjes
kneepje citroensap
10 gr bieslook, fijn gehakt
optioneel: 1 theelepel (liefst zwarte) sesamzaadjes

Voor de saus

Sap van 1 citroen en de rasp van een 1/2
1 groene peper, de zaadlijsten verwijderd, grof gehakt
1 kleine teen knoflook, geraspt
20 gr peterselie, grof gehakt
50 gr witte of ongeroosterde tahin
2 eetl sojasaus of zout
100 gr mayonaise

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
blender

Bereidingswijze

Maal alle ingredienten voor de saus, behalve de mayonaise, in een blender. Pulseer op het laatste de mayonaise erdoor.
Proef of het zout genoeg is, voeg anders nog een drupje soja toe.
Meng de witlofreepjes met het citroensap en bijna alle bieslook. Houd iets achter voor de garnering.

Vul 4 glazen met de witlofreepjes, schep er een fikse lepel saus (tahin-mayo mengsel) over.
Verdeel de garnalen erop en drup daar vervolgens nog een lepeltje van de saus op. Garneer met de overgebleven bieslook.

Bron

Uitzending "de streken van van Boven"

Serveertip

bestrooi eventueel met sesamzaadjes

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

hjwe avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten