Veganistische linzensoep met curry

  • Indiaas, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-01-2021
  • Veganistische linzensoep met curry

    Veganistische linzensoep met curry

    Veganistische linzensoep met curry

Na deze goed gevulde linzensoep hoef je niet bang te zijn dat je nog honger krijgt! Hij is lekker gevuld met zoete aardappel, linzen en kokosmelk en op smaak gebracht met Curry Pasta voor Madras. Met een doosje Curry Pasta hoef je niet alle kruides zelf in huis te hebben, ideaal. 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
300 g zoete aardappel
1 st rode ui
1 pakje The Vegan Sadhu Vegan Curry Pasta voor Madras Curry
https://www.jumbo.com/the-vegan-sadhu-vegan-curry-pasta-voor-madras-curry-80g/382811DS
2 el kokosbloesemsuiker
200 g rode linzen
1 blik kokosmelk
300 ml groentebouillon
2 stengels lente-ui
1 el zonnebloempitten
1 el pompoenpitten
1 el zwarte sesamzaadjes
1 tl chilivlokken
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Hapjespan, blender

Bereidingswijze

1 Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Snipper de rode ui.
2 Verhit de currypasta in de hapjespan en voeg de rode ui, zoete aardappel en kokosbloesemsuiker toe en bak 2 minuten. Voeg vervolgens de rode linzen, kokosmelk en bouillon toe.
3 Breng het geheel aan de kook en laat ongeveer 20 minuten koken.
4 Snijd ondertussen de lente-ui in ringen.
5 Mix de ingrediënten uit de pan tot een gladde soep in de blender. Serveer in kommen en maak af met de lente-ui, zonnebloempitten, pompoenpitten, sesamzaadjes en chilivlokken.

Bron

Https://livingthegreenlife.com/recepten/chiapudding-quinoasalade-en-linzensoep/

Serveertip

The Vegan Sadhu is te koop bij Jumbo.

Pas op dat de blender heet is als je de soep mixt!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten