
250 g oud wit brood
120 g rietsuiker
1,5 dl melk
3 eieren
2 zakjes vanillesuiker
25 cl sterke koffie
2,5 el chocoladecallets
1 el boter om in te boteren
25 g vanillepudding poeder
Ovenschotel (Ø 18 cm, 5 à 7 cm hoog
Heerlijke broodpudding met koffie en chocolade
- Breek het brood in stukken en giet er de koffie over.
- Breng de melk aan de kook met de suiker en de vanillesuiker en giet over het brood. Laat weken tot het brood de melk volledig heeft opgeslorpt.
Bereiding :
-Mix de broodmengeling fijn samen met de 3 eieren en het vanillepuddingpoeder. Giet in een ingeboterde ovenschotel
-Strooi de chocoladepastilles over de schotel en druk ze lichtjes in het deeg.
-Zet de ovenschotel in een grotere schotel met water (au bain-marie) en schuif gedurende 45 à 55 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
-De broodpudding is klaar als u er een mes insteekt en het er droog uitkomt.
Afwerking :
Dien koud of lauw op. Lauwe broodpudding is heerlijk in een dessertbordje met een bolletje ijs en chocoladesaus.
Colruyt