1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Broodpudding
  6. Broodpudding met koffie en chocolade

Broodpudding met koffie en chocolade

  • Belgisch, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-01-2021

Ingrediënten 4 personen


250 g oud wit brood
120 g rietsuiker
1,5 dl melk
3 eieren
2 zakjes vanillesuiker
25 cl sterke koffie
2,5 el chocoladecallets
1 el boter om in te boteren
25 g vanillepudding poeder


Verder heb je nodig


Ovenschotel (Ø 18 cm, 5 à 7 cm hoog


Broodpudding met koffie en chocolade
Broodpudding met koffie en chocolade

Heerlijke broodpudding met koffie en chocolade

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Breek het brood in stukken en giet er de koffie over.
- Breng de melk aan de kook met de suiker en de vanillesuiker en giet over het brood. Laat weken tot het brood de melk volledig heeft opgeslorpt.

Bereiding :

-Mix de broodmengeling fijn samen met de 3 eieren en het vanillepuddingpoeder. Giet in een ingeboterde ovenschotel
-Strooi de chocoladepastilles over de schotel en druk ze lichtjes in het deeg.
-Zet de ovenschotel in een grotere schotel met water (au bain-marie) en schuif gedurende 45 à 55 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
-De broodpudding is klaar als u er een mes insteekt en het er droog uitkomt.

Afwerking :

Dien koud of lauw op. Lauwe broodpudding is heerlijk in een dessertbordje met een bolletje ijs en chocoladesaus.

Bron

Colruyt



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top