Broodpudding met gedroogd fruit

  • Belgisch, Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Broodpudding met gedroogd fruit

    Broodpudding met gedroogd fruit

    Broodpudding met gedroogd fruit

Broodpudding met gedroogd fruit , bruine rum en koffie , heerlijk ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
4 eieren
1 tl boter
1 L melk
1 kg oud brood
200 g gedroogd fruit rozijnen, vijgen, abrikozen, veenbessen ...
6 el donkerbruine suiker
5 el bloemsuiker
1 dl bruine rum
3 dl koffie
1/2 tl kaneel
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Snij dikke stukken gedroogd fruit in kleinere stukken.
- Doe de rum in een kom en leg er het gedroogde fruit in. Laat 3 à 4 uur trekken.
- Verwarm ondertussen de melk in een steelpannetje.
- Breek het brood in kleinere stukken, doe in een mengkom en giet er de hete koffie en de warme melk over. Laat 1 u. trekken.

Bereiding :

1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Kneed de broodresten tot al het vocht is opgenomen en meng er de bruine suiker onder.
3 Klop de eieren los met een vork en meng samen met het kaneel en het gedroogde fruit onder brooddeeg.
4 Beboter een cakevorm en verdeel er het deeg over. Zet ± 1 u. 15 min. in de voorverwarmde oven. De broodpudding is klaar als u er met een mes insteekt en het er droog uitkomt.
5 Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. bestrooi met de bloemsuiker.

Bron

colruyt

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten