Broodpudding met gedroogd fruit
- Belgisch, Nagerecht
- 60-120 min.
Broodpudding met gedroogd fruit , bruine rum en koffie , heerlijk !
Bereidingswijze
- Snij dikke stukken gedroogd fruit in kleinere stukken.
- Doe de rum in een kom en leg er het gedroogde fruit in. Laat 3 à 4 uur trekken.
- Verwarm ondertussen de melk in een steelpannetje.
- Breek het brood in kleinere stukken, doe in een mengkom en giet er de hete koffie en de warme melk over. Laat 1 u. trekken.
Bereiding :
1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Kneed de broodresten tot al het vocht is opgenomen en meng er de bruine suiker onder.
3 Klop de eieren los met een vork en meng samen met het kaneel en het gedroogde fruit onder brooddeeg.
4 Beboter een cakevorm en verdeel er het deeg over. Zet ± 1 u. 15 min. in de voorverwarmde oven. De broodpudding is klaar als u er met een mes insteekt en het er droog uitkomt.
5 Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. bestrooi met de bloemsuiker.
Bron
colruyt