
2 appelen
7 dl amandeldrink
1 tl boter
300 g oud brood
2 el hazelnoten
8 speculaaskoekjes
50 g rozijnen
100 g donkerbruine suiker
3 el puddingpoeder vanille
Taartvorm met een diameter van 20 cm
Lekkere broodpudding met appel en speculaas
- Hak de noten fijn.
- Verkruimel de speculaaskoekjes en scheur het brood in stukken.
- Schil de appelen en snij in gelijke blokjes.
Bereiding (10 min. + 45 min in de oven)
1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Overgiet het brood met de amandeldrink. Meng goed tot het brood week wordt.
3 Roer de bruine suiker, de rozijnen, de hazelnoten en het puddingpoeder onder het brood.
4 Vet een hoge taartvorm (Ø 20 cm) in met de boter.
5 Roer de appelen en de speculaas onder het deeg en giet in de taartvorm.
6 Bak ± 45 min. in de voorverwarmde oven.
Colruyt