1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Broodpudding
  6. Broodpudding met appel en speculaas

Broodpudding met appel en speculaas

  • Belgisch, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-01-2021

Ingrediënten 4 personen


2 appelen
7 dl amandeldrink
1 tl boter
300 g oud brood
2 el hazelnoten
8 speculaaskoekjes
50 g rozijnen
100 g donkerbruine suiker
3 el puddingpoeder vanille


Verder heb je nodig


Taartvorm met een diameter van 20 cm


Broodpudding met appel en speculaas
Broodpudding met appel en speculaas

Lekkere broodpudding met appel en speculaas

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Hak de noten fijn.
- Verkruimel de speculaaskoekjes en scheur het brood in stukken.
- Schil de appelen en snij in gelijke blokjes.

Bereiding (10 min. + 45 min in de oven)

1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Overgiet het brood met de amandeldrink. Meng goed tot het brood week wordt.
3 Roer de bruine suiker, de rozijnen, de hazelnoten en het puddingpoeder onder het brood.
4 Vet een hoge taartvorm (Ø 20 cm) in met de boter.
5 Roer de appelen en de speculaas onder het deeg en giet in de taartvorm.
6 Bak ± 45 min. in de voorverwarmde oven.

Bron

Colruyt



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top