1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Broodpudding
  6. Vlaamse broodpudding met rozijntjes

Vlaamse broodpudding met rozijntjes

  • Belgisch, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-01-2021

Ingrediënten 4 personen


1/2 L melk
3 eieren
1 el boter
250 g oud brood wit
200 g rozijnen
3 sneetjes peperkoek
120 g donkerbruine suiker
2 el puddingpoeder vanille
1/2 tl kaneel



Vlaamse broodpudding met rozijntjes
Vlaamse broodpudding met rozijntjes

Te koop in elke Vlaamse bakker, maar je kan met je oude brood het gemakkelijk zelf maken 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 180 °C.

-Breek het brood in stukken boven een grote kom en voeg de rozijnen en de sneetjes peperkoek toe.
-Bestrooi met de suiker, de kaneel en het puddingpoeder.
-Giet er de melk over en laat weken tot het brood de melk volledig heeft opgeslorpt.
-Kluts ondertussen de eieren en giet ze bij het brood.
-Kneed het mengsel met de vingertoppen tot een gladde brij.

-Beboter een ovenschaal en doe er de broodpudding in.
-Zet de ovenschaal in een grotere schaal met water (au bain-marie) en zet 45 à 55 min. in de voorverwarmde oven.
-De broodpudding is klaar als u er met een mes in steekt en het er droog uitkomt.

Bron

Colruyt



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top