1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Hongaarse keuken
  5. Goulash
  6. Goulash van kikkererwten met peterselieroom van Janneke Philippi.....

Goulash van kikkererwten met peterselieroom van Janneke Philippi.....

  • Hongaars, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 20-01-2021

Ingrediënten 4 personen


300 gram gedroogde kikkererwten 8-12 uur in koud water geweekt
1 rode paprika in reepjes
groene paprika in reepjes
3 uien in ringen
2 teen knoflook fijn gehakt
bladpeterselie gesnipperd circa 2 takjes
zure room 4 royale eetlepels
1 groente bouillonblokje minder zout

1 blikje tomatenpuree 70 gram
1 flinke el bloem
2 tl mild paprikapoeder
2 tl karwijzaad
optie 1/2 rode peper in reepjes.


Verder heb je nodig


Stoof of hapjespan, snijplank en mes.


Goulash van kikkererwten met peterselieroom van Janneke Philippi.....
Goulash van kikkererwten met peterselieroom van Janneke  Philippi.....
Goulash van kikkererwten met peterselieroom van Janneke Philippi.....
Goulash van kikkererwten met peterselieroom van Janneke  Philippi.....
Goulash van kikkererwten met peterselieroom van Janneke Philippi.....
Goulash van kikkererwten met peterselieroom van Janneke  Philippi.....
Goulash van kikkererwten met peterselieroom van Janneke Philippi.....
Goulash van kikkererwten met peterselieroom van Janneke  Philippi.....
Goulash van kikkererwten met peterselieroom van Janneke Philippi.....
Goulash van kikkererwten met peterselieroom van Janneke  Philippi.....
Goulash van kikkererwten met peterselieroom van Janneke Philippi.....
Goulash van kikkererwten met peterselieroom van Janneke  Philippi.....
Goulash van kikkererwten met peterselieroom van Janneke Philippi.....
Goulash van kikkererwten met peterselieroom van Janneke  Philippi.....
Goulash van kikkererwten met peterselieroom van Janneke Philippi.....
Goulash van kikkererwten met peterselieroom van Janneke  Philippi.....

Meestal probeer ik 1 of 2 keer per week een smakelijke vegetarische maaltijd te maken. Goed voor de gezondheid en voor het milieu. Met een soep lukt dat al gauw. Een tijd geleden stond dit gerecht van Janneke Philippi in onze krant en dat heb ik bewaard. In 20 minuten klaar met het bereiden en laat dan nog fijn een uurtje stoven en je kunt genieten van een heerlijke vegetarische stoof. Wij hebben het vlees  in dit smakelijk stoofpotje niet gemist, maar ik kan me voorstellen, dat wat uitgebakken spekjes erin ook lekker zal zijn. Ik heb er een halve rode peper in reepjes bij gedaan voor een beetje pit.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Giet de geweekte kikkererwten af . Verhit wat olijfolie in een stoof of hapjespan en bak de ui , paprika en knoflook ( en rode peper) 3 minuten zachtjes aan.

Schep er de kikkererwten door en bestrooi het gerecht met paprikapoeder, karwijzaad en de bloem
bak dit geheel nog 1 minuut.

Schep er de tomatenpuree door en bak dit 1 minuut mee om te ontzuren.
Schenk de groentebouillon erbij en breng tegen de kook aan.

Laat het gerecht 1 uur zachtjes gaar stoven met het deksel op de pan.

Roer in een kommetje de room los met de versnipperde peterselie en serveer de goulash met stokbrood of witte rijst.

Bron

Uit de regiokrant, eigen tekst , foto's en kleine eigen inbreng



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top