1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Zalm
  6. zalm met een jasje van noten en zaden

zalm met een jasje van noten en zaden

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-01-2021

Ingrediënten 2 personen


2 zalmfilets met of zonder huid
30 gr hazelnoten, gehakt
30 gr havermout
10 gr pompoenzaden
400 gr doperwten (mag uit de diepvries)
2 middelgrote aardappelen, kruimig
2 eetlepels halfvolle melk
klein bosje verse koriander
geraspte limoenschil
zwarte peper
zonnebloemolie


Verder heb je nodig


Ovenschaal
blender


zalm met een jasje van noten en zaden
zalm met een jasje van noten en zaden

Gezond eten. Een maaltijd met veel goede vetten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 gr
2. Doe de havermout, hazelnoten, pompoenzaden, koriander, limoenschil, peper naar smaak en 4 theelepels zonnebloemolie in een blender en mix het ongeveer 1 minuut.
3. Plaats de zalm met de huid naar beneden in een ovenschaal. Verdeel het notenmengsel over de twee stukken zalm en druk zachtjes aan. Plaats de schaal voor 20 minuten in de oven.
4. Terwijl de zalm in de oven staat, kun u beginnen met de aardappelpuree.
Maak de aardappels schoon en schil ze. Snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappels op een middelhoog vuur tot ze goed gaar zijn (ongeveer 20 minuten)
5. Warm de erwten op tot deze gaar zijn.
6. Giet de aardappels af en voeg de melk en een scheutje olie toe. Pureer de aardappels tot een gladde massa.
7. Maak de borden op met de aardappelpuree, erwten en de zalm.

Serveertip

De krokante laag geeft de zalm een verrassende structuur en smaak

Bron

Brochure gezond eten



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hjwe


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hjwe
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top