Kimchi Noedels of 'Bibimguksu'

  • Koreaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 20-01-2021
  • Kimchi Noedels of 'Bibimguksu'

    Kimchi Noedels of 'Bibimguksu'

    Kimchi Noedels of 'Bibimguksu'

  • Kimchi Noedels of 'Bibimguksu'

    Kimchi Noedels of 'Bibimguksu'

    Kimchi Noedels of 'Bibimguksu'

Makkelijk en super lekkere nodels op zijn Koreaans

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
200 gr. dunne tarwe noedels
1 cup kimchi (240 g) kant en klaar te koop
½ cup kimchi nat = 12 cl
½ cup peper pasta = 120 g
2 el. sesam olie
1 el. suiker
3 tenen knoflook
1 á 2 el. (appel)azijn
2 tl. sesam zaadjes
Stukje komkommer
1 hardgekookt ei
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Kook een ei hard.
-Kook de noedels in 5 á 6 minuten beetgaar. Giet de noedels af en spoel direct af met koud water om doorgaren te voorkomen. Laat ze uitdruppen en verdeel ze als een nestje op twee diepe borden.

-Snij de kimchi en de knoflook fijn en snij de komkommer julienne.
-Meng de cup kimchi, ½ cup kimchi nat, ½ cup peper pasta, 2 el. sesam olie, 1 el. suiker, gehakte knoflook en de azijn in een kom. Verdeel het mengsel over de 2 borden op de noedels en garneer met de komkommer.
-Snij het ei doormidden en leg op ieder gerecht een half ei. Besprenkel ieder gerecht met 1 tl. sesam zaadjes.

Bron

Koreaans koken

Serveertip

In Korea is dit gerecht uitstekend geschikt om te maken voor een grote groep mensen. Kimchi is een traditioneel gerecht uit de Koreaanse keuken. Het bestaat uit gefermenteerde kool en groenten, een soort van zuurkool zoals wij het kennen. Het woord kimchi wordt meestal vertaald met verzonken groente en verwijst naar de bereidingswijze, waarbij de groente wordt ingelegd.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten