1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Koreaanse keuken
  5. Kimchi Noedels of 'Bibimguksu'

Kimchi Noedels of 'Bibimguksu'

  • Koreaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 20-01-2021

Ingrediënten 2 personen


200 gr. dunne tarwe noedels
1 cup kimchi (240 g) kant en klaar te koop
½ cup kimchi nat = 12 cl
½ cup peper pasta = 120 g
2 el. sesam olie
1 el. suiker
3 tenen knoflook
1 á 2 el. (appel)azijn
2 tl. sesam zaadjes
Stukje komkommer
1 hardgekookt ei



Kimchi Noedels of 'Bibimguksu'
Kimchi Noedels of 'Bibimguksu'
Kimchi Noedels of 'Bibimguksu'
Kimchi Noedels of 'Bibimguksu'

Makkelijk en super lekkere nodels op zijn Koreaans

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Kook een ei hard.
-Kook de noedels in 5 á 6 minuten beetgaar. Giet de noedels af en spoel direct af met koud water om doorgaren te voorkomen. Laat ze uitdruppen en verdeel ze als een nestje op twee diepe borden.

-Snij de kimchi en de knoflook fijn en snij de komkommer julienne.
-Meng de cup kimchi, ½ cup kimchi nat, ½ cup peper pasta, 2 el. sesam olie, 1 el. suiker, gehakte knoflook en de azijn in een kom. Verdeel het mengsel over de 2 borden op de noedels en garneer met de komkommer.
-Snij het ei doormidden en leg op ieder gerecht een half ei. Besprenkel ieder gerecht met 1 tl. sesam zaadjes.

Serveertip

In Korea is dit gerecht uitstekend geschikt om te maken voor een grote groep mensen. Kimchi is een traditioneel gerecht uit de Koreaanse keuken. Het bestaat uit gefermenteerde kool en groenten, een soort van zuurkool zoals wij het kennen. Het woord kimchi wordt meestal vertaald met verzonken groente en verwijst naar de bereidingswijze, waarbij de groente wordt ingelegd.

Bron

Koreaans koken



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top