
1.5 kg. kip (poten, vleugels of dijen etc.)
1 tl. zout
1 el. zwarte peper
½ cup aardappelzetmeel = 120 g
¼ cup bloem = 60 g
¼ cup zoete rijstbloem = 60 g
1 tl. bakpoeder
1 ei
6 á 7 cups frituurolie = 1,5 L
1 tl. sesam zaadjes
Saus:
1 el. olie
4 tenen knoflook
â…" cup tomaten ketchup = 7,5 cl
â…" cup rijstsiroop of maïssiroop = 7,5 cl
¼ cup rode peper pasta = 6 cl
1 el. (appel) azijn
KFC of gewokte kip op zijn Koreaans, bijzonder lekker wokgerecht !Â
-Spoel de kip af en laat deze uitlekken.
-Meng in een grote kom 1 tl. zout, 1 el. zwarte peper, ½ cup aardappelzetmeel, ¼ cup bloem, ¼ cup zoete rijstbloem, 1 tl. bakpoeder en 1 ei. Leg de kip in het mengsel en meng ze goed door elkaar, zodat de kip helemaal bedekt is met het bloemmengsel.
-Vul een wok of frituurpan met frituurolie en breng deze op temperatuur (ca. 180 graden)
-Frituur de kip 10 minuten, haal ze uit de frituurpan en laat ze enkele minuten rusten.
-Frituur de kip dan nogmaals 10 minuten en maak ondertussen de saus.
-Verhit 1 el. olie in een pan en bak de knoflook een minuut. Voeg â…" cup ketchup, â…" cup siroop, ¼ cup rode peper pasta en 1 el. azijn toe en laat dit op laag vuur sudderen.
-Als de kip gefrituurd is, meng dan de kipstukken door de saus zodat ze volledig bedekt zijn.
Serveer de kip op een schaal en besprenkel met 1 tl. sesam zaadjes.
Deze heerlijke krokante kip is een hit op ieder feest of verjaardag.
Koreaans koken