1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Koreaanse keuken
  5. Pikante rijstcake ( Ddukbokki)

Pikante rijstcake ( Ddukbokki)

  • Koreaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-01-2021

Ingrediënten 2 personen


300 gram rijstcake
4 €" 6 tl. peper pasta
1 el. peper vlokken
1 el. suiker
4 cups water
7 gedroogde ansjovis
1 plak viscake
7 lente uien
1 hardgekookt ei



Pikante rijstcake ( Ddukbokki)
Pikante rijstcake ( Ddukbokki)
Pikante rijstcake ( Ddukbokki)
Pikante rijstcake ( Ddukbokki)

De rijstcakes zijn kant en klaar te koop.  Pittig en lekker Koreaans gerecht 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Giet 1 L water in een kookpan en voeg 7 schoongemaakte ansjovis toe en kook dit met gesloten deksel ca. 10 minuten. Kook ondertussen een ei hard en snij de lente ui en viscake in hapklare stukken

Verwijder de ansjovis en voeg de rijstcake, 4 €" 6 el. peper paste, 1 el. suiker, 1 el. peper vlokken toe en breng aan de kook. Roer constant door en voeg na 5 minuten de lente uien en viscake toe.

Snij het ei in 4 stukken. Als de saus ingedikt is en de rijstcakes zacht en glanzend zijn is het klaar, proef een rijstcake bij twijfel.

Garneer met ei en serveer.

Bron

Koreaans koken



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top