1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Hertensukade van Ramon Brugman

Hertensukade van Ramon Brugman

  • Nederlands, Feestmaaltijd
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 20-01-2021

Ingrediënten 4 personen


- 700 gr hertensukade
- 2 glazen rode wijn
- 2 takjes rozemarijn
- 2-3 takjes tijm
- 4 kleine of 2 grote blaadjes laurier
- 1 plak ontbijtkoek (of 1 tl koekkruiden)
- 2 kruidnagels
- 1(kleine) winterpeen
- 2 teentjes knoflook
- 1 grote ui
- 1 (dunne) prei
- peper en zout
- 200 gr anijschampignons (of kastanje champignons)



Hertensukade van Ramon Brugman
Hertensukade van Ramon Brugman
Hertensukade van Ramon Brugman
Hertensukade van Ramon Brugman
Hertensukade van Ramon Brugman
Hertensukade van Ramon Brugman
Hertensukade van Ramon Brugman
Hertensukade van Ramon Brugman
Hertensukade van Ramon Brugman
Hertensukade van Ramon Brugman
Hertensukade van Ramon Brugman
Hertensukade van Ramon Brugman
Hertensukade van Ramon Brugman
Hertensukade van Ramon Brugman
Hertensukade van Ramon Brugman
Hertensukade van Ramon Brugman
Hertensukade van Ramon Brugman
Hertensukade van Ramon Brugman
Hertensukade van Ramon Brugman
Hertensukade van Ramon Brugman
Hertensukade van Ramon Brugman
Hertensukade van Ramon Brugman

Wild is bij ons een erg geliefd gerecht met zon- en feestdagen. Ik ben sowieso al een fan van stoofpotjes en rundersukade dus dan is dit gerecht al bij voorbaat een succes. Achteraf was niet alleen ik enthousiast maar ook de anderen aan tafel.
In het recept wordt gebruik gemaakt van anijschampignons. Die had ik willen vervangen door kastanjechampignons maar toen ik ze uit de koelkast wilde halen realiseerde ik me dat ze al in de wildbouillon waren verdwenen. Ik laat ze wel staan bij de ingrediënten zodat ik een volgende keer wel kan gebruiken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Fruit de ui en knoflook aan in een beetje olijfolie.
- Voeg de hertensukade toe samen met de wijn. Voeg ook de rozemarijn, tijm, laurierblaadjes en kruidnagels toe. Laat dit geheel zo'n 1.5 uur à twee uur zachtjes sudderen met een deksel op de pan.
- (Bak nu de champignons kort aan) en snij ondertussen de wortelen, een flinke plak ontbijtkoek (eventueel vervangen door 1 tl koekkruiden) en de prei in kleine stukjes. Voeg alles toe bij de hertensukade en laat nog ongeveer een uurtje zachtjes sudderen.

Bron

Binnenste Buiten/ Ramon Brugman: Aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top