Hertensukade van Ramon Brugman

  • Nederlands, Feestmaaltijd
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 19-01-2021
  • Hertensukade van Ramon Brugman

    Hertensukade van Ramon Brugman

    Hertensukade van Ramon Brugman

  • Hertensukade van Ramon Brugman

    Hertensukade van Ramon Brugman

    Hertensukade van Ramon Brugman

  • Hertensukade van Ramon Brugman

    Hertensukade van Ramon Brugman

    Hertensukade van Ramon Brugman

  • Hertensukade van Ramon Brugman

    Hertensukade van Ramon Brugman

    Hertensukade van Ramon Brugman

  • Hertensukade van Ramon Brugman

    Hertensukade van Ramon Brugman

    Hertensukade van Ramon Brugman

  • Hertensukade van Ramon Brugman

    Hertensukade van Ramon Brugman

    Hertensukade van Ramon Brugman

  • Hertensukade van Ramon Brugman

    Hertensukade van Ramon Brugman

    Hertensukade van Ramon Brugman

  • Hertensukade van Ramon Brugman

    Hertensukade van Ramon Brugman

    Hertensukade van Ramon Brugman

  • Hertensukade van Ramon Brugman

    Hertensukade van Ramon Brugman

    Hertensukade van Ramon Brugman

  • Hertensukade van Ramon Brugman

    Hertensukade van Ramon Brugman

    Hertensukade van Ramon Brugman

  • Hertensukade van Ramon Brugman

    Hertensukade van Ramon Brugman

    Hertensukade van Ramon Brugman

Wild is bij ons een erg geliefd gerecht met zon- en feestdagen. Ik ben sowieso al een fan van stoofpotjes en rundersukade dus dan is dit gerecht al bij voorbaat een succes. Achteraf was niet alleen ik enthousiast maar ook de anderen aan tafel.
In het recept wordt gebruik gemaakt van anijschampignons. Die had ik willen vervangen door kastanjechampignons maar toen ik ze uit de koelkast wilde halen realiseerde ik me dat ze al in de wildbouillon waren verdwenen. Ik laat ze wel staan bij de ingrediënten zodat ik een volgende keer wel kan gebruiken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 700 gr hertensukade
- 2 glazen rode wijn
- 2 takjes rozemarijn
- 2-3 takjes tijm
- 4 kleine of 2 grote blaadjes laurier
- 1 plak ontbijtkoek (of 1 tl koekkruiden)
- 2 kruidnagels
- 1(kleine) winterpeen
- 2 teentjes knoflook
- 1 grote ui
- 1 (dunne) prei
- peper en zout
- 200 gr anijschampignons (of kastanje champignons)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Fruit de ui en knoflook aan in een beetje olijfolie.
- Voeg de hertensukade toe samen met de wijn. Voeg ook de rozemarijn, tijm, laurierblaadjes en kruidnagels toe. Laat dit geheel zo'n 1.5 uur à twee uur zachtjes sudderen met een deksel op de pan.
- (Bak nu de champignons kort aan) en snij ondertussen de wortelen, een flinke plak ontbijtkoek (eventueel vervangen door 1 tl koekkruiden) en de prei in kleine stukjes. Voeg alles toe bij de hertensukade en laat nog ongeveer een uurtje zachtjes sudderen.

Bron

Binnenste Buiten/ Ramon Brugman: Aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten