Tilapiafilet of pangasiusfilet met aardappelen uit de oven

  • Europees, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Ik vond het op internet en maakte het volgens het recept maar dat was geen succes. Aardappelen niet gaar, groenten te hard en te weinig smaakvol. Met wat aanpassingen werd het echt lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
900 gram geschilde vastkokende aardappelen in parten gesneden.
1 prei, 1 paprika, 300 gram wortelen, Crème fraiche beker 200 cc, volle theelepel kerriepoeder, volle theelepel knoflookpoeder, 2 theelepels tijm, zout, peper.


Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Voor dit gerecht heb je een ovenschaal nodig van ong. 30x26x6 cm (LXBXH) en een koekenpan. Eventueel een mandoline voor het klein snijden van de wortelen.

Bereidingswijze

Kook de aardappelen gaar en laat afkoelen. Snij de vis in stukjes. Snijd de prei in halve ringen en de klein gesneden wortelen en paprika in stukjes. De groenten aanzweten in een koekenpan met een klontje roomboter. Doe de vis, aardappelpartjes en de groenten in een ingevette ovenschaal. Breng alles op smaak met tijm, zout en peper, kerriepoeder en knoflookpoeder. Giet er een lekkere scheut olijfolie overheen. Het geheel met de handen goed mengen met de crème fraiche. Afmaken met een hele flinke hand geraspte kaas. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet het geheel voor ongeveer 25-30 minuten in de oven.
Let op: als de ovenschotel te bruin wordt, dek hem dan af met wat aluminiumfolie.

Bron

Gevonden op internet maar behoefde m.i. nogal wat aanpassingen.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Tomklaassens1 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten