1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indiase keuken
  5. Tikki Masala Gehaktballen, gemengde groente en een romig sausje ....

Tikki Masala Gehaktballen, gemengde groente en een romig sausje ....

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-01-2021

Ingrediënten 4 personen


800 gram Duroc d'Olives gehakt van de keurslager (of ander gehakt) Draai er balletjes van.
1 grote witte ui gesnipperd 1 el paprikapoeder
1 el currypoeder
1 el tikka masala kruiden ( of garam masala of tandoori)
750- 1 liter kokosmelk
2 dl tomaten passata
300 gram rijst
2 bosjes jonge groene asperges( ik nam een eigen mix ( van groente resten , die op moesten) met peulen, ui paprika en knoflook)

VOOR HET SAUSJE

2 el Griekse yoghurt
1 limoen
1/2 bosje verse koriander of bladpeterselie
peper en zout naar smaak

olijfolie


Verder heb je nodig


Snijplank, mes, hapjespan en wok


Tikki Masala Gehaktballen, gemengde groente en een romig sausje ....
Tikki Masala Gehaktballen, gemengde groente en een romig sausje ....
Tikki Masala Gehaktballen, gemengde groente en een romig sausje ....
Tikki Masala Gehaktballen, gemengde groente en een romig sausje ....
Tikki Masala Gehaktballen, gemengde groente en een romig sausje ....
Tikki Masala Gehaktballen, gemengde groente en een romig sausje ....
Tikki Masala Gehaktballen, gemengde groente en een romig sausje ....
Tikki Masala Gehaktballen, gemengde groente en een romig sausje ....
Tikki Masala Gehaktballen, gemengde groente en een romig sausje ....
Tikki Masala Gehaktballen, gemengde groente en een romig sausje ....
Tikki Masala Gehaktballen, gemengde groente en een romig sausje ....
Tikki Masala Gehaktballen, gemengde groente en een romig sausje ....
Tikki Masala Gehaktballen, gemengde groente en een romig sausje ....
Tikki Masala Gehaktballen, gemengde groente en een romig sausje ....
Tikki Masala Gehaktballen, gemengde groente en een romig sausje ....
Tikki Masala Gehaktballen, gemengde groente en een romig sausje ....
Tikki Masala Gehaktballen, gemengde groente en een romig sausje ....
Tikki Masala Gehaktballen, gemengde groente en een romig sausje ....
Tikki Masala Gehaktballen, gemengde groente en een romig sausje ....
Tikki Masala Gehaktballen, gemengde groente en een romig sausje ....
Tikki Masala Gehaktballen, gemengde groente en een romig sausje ....
Tikki Masala Gehaktballen, gemengde groente en een romig sausje ....

Een tijdje geleden nam ik het gratis receptenboekje mee van de slager. Er staan verrassende gerechten in. Het hieronder beschreven gerecht is één van enkele, die ik graag wil maken en genieten

Ik  vergat het sausje en de garnering erbij op de foto te zetten. Jammer !  Volgende keer beter, het is zeker dat dit gerecht  nogmaals op tafel komt ,omdat we er van hebben gesmuld.

Duroc d' Olives varkensvlees wordt in België diervriendelijk en milieubewust geproduceerd en  alleen geleverd aan ambachtelijke, lokale slagers en niet aan supermarkten.
Sappig en mals varkensvlees en die kwaliteit proef je en daar betaal je graag iets meer voor

 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit wat olie in de hapjespan en bak de ui even aan. Kleur de balletjes een aantal minuten mee. (Het gehakt is door de slager al op smaak gebracht en hoeft geen peper en zout)

Strooi het paprikapoeder, currypoeder en de tikka masala kruiden erover en bak de kruiden even mee.

Blus met de kokosmelk en de passata. Breng aan de kook en laat afhankelijk van de dikte van de gedraaide balletjes 10-15 minuten zachtjes sudderen met het deksel op de pan.

Kook ondertussen de rijst gaar volgens de beschrijving op de verpakking.

Maak een sausje van de Griekse Yoghurt met het sap van de limoen, wat gehakte koriander ( of bladpeterselie) en breng op smaak met peper en zout.

Snij de asperges in kleine stukken en wok ze in wat olie en breng ze op smaak met peper en zout.

Serveer de gehaktballen op de rijst met de tikki masala saus en de asperges en strooi er wat gesnipperde bladpeterselie overheen. Zet het yoghurtsausje apart bij het gerecht en smullen maar.

Bron

Uit het boekje van de keurslager van Duroc d' Olives varkensvlees. Eigen tekst en foto's en aanpassing



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top