1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Heerlijke nasi zonder pakjes en zakjes

Heerlijke nasi zonder pakjes en zakjes

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 19-01-2021

Ingrediënten 4 personen


350 gram pandan rijst
600 milliliter (heet) water
1/2 ui heel fijn gesnipperd
1/2 groentebouillonblokje

NASI GROENTE MENGSEL
1 bak bami groente of bak nasi groente
1 ui gesnipperd
3 teentje knoflook fijngehakt
flinke snuf vers gemalen zwarte peper
snufje zout
2 theelepels sambal badjak houdt je van heel pittig gebruik dan sambal oelek
2 eetlepels soja saus
1/2 groentebouillonblokje ik gebruik zelf ook vaak een hele maar dan is de nasi wel iets zouter van smaak. Dit is dus heel persoonlijk qua smaak

EXTRA
4 eieren
satesaus van WIJCO of zelfgemaakt
1/2 komkommer in plakjes gesneden
kroepoek (ik neem altijd de Cassave net iets pittiger)
12 of 16 mini groente loempia's


Verder heb je nodig


Wok of hapjespan


Heerlijke nasi zonder pakjes en zakjes
Heerlijke nasi zonder pakjes en zakjes
Heerlijke nasi zonder pakjes en zakjes
Heerlijke nasi zonder pakjes en zakjes

Ik houd van nasi en kwam dit gerecht op de site van Familieoverdekook.nl tegen en het was heerlijk. Mijn zoon en man hadden niet eens in de gaten dat ik er geen vlees doorheen had gedaan.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Begin met het koken van de rijst: verhit een scheutje olie in een kookpan en bak kort de uien tot deze glazig zijn. Voeg een 1/2 verkruimeld bouillonblokje toe en bak deze een paar seconden mee. Voeg dan de rijst toe en bak ook kort mee. Vervolgens giet je het hete water erbij. Breng de rijst aan de kook en laat ongeveer 8 minuten zachtjes koken. De rijst is klaar wanneer er gaatjes in de rijst vallen. Haal de rijst van het vuur en laat dan 10-15 minuten rusten met de deksel op de pan.
Het lekkerste is om de rijst een dag van te voren te koken!

Verhit de frituurpan op 180 graden of zet de oven op 180 graden.
.
Verhit een scheutje olie in een grote hapjespan of wok. Bak de uien met de knoflook, sambal, flinke snuf vers gemalen zwarte peper en een klein snufje zout glazig. Verkruimel het bouillonblokje erbij. Bak dit kort mee. Voeg de bami/nasi groente toe en bak een paar minuten mee. Voeg de sojasaus/ketjap toe en schep de rijst door het groente mengsel.

Frituur de mini loempia's goudbruin of bak ze in de oven in 12 minuten, snijd de komkommer in plakjes, bak 4 eieren en maak de pindasaus klaar. Dit klinkt als veel werk maar duurt echt maar een paar minuten.
Serveer de nasi met de gebakken eieren, ik heb er een omelet van gemaakt, pindasaus, mini loempia's, kroepoek en komkommer.

Serveertip

Ook lekker is om nog een beetje gefrituurde uitjes eroverheen te strooien.Of voeg wat Atjar Tjampoer erbij voor een frisse bite.

Bron

Https://familieoverdekook.nl/nasi-zonder-pakjes-en-zakjes-met-pindasaus-maken/



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tako


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tako
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top