1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Vitello Tonnato (kalfsvlees met tonijndressing)

Vitello Tonnato (kalfsvlees met tonijndressing)

  • Italiaans, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 19-01-2021

Ingrediënten 4 personen


Ingrediënten

400 gr kalfsvlees (liefst uit de bal van de schouder of de valse filet van de schouder)

2 el olijfolie

50 gr tonijn uit blik (in olie bewaard)

½ dl mayonaise

10 kappertjes

2 el kalfsbouiilon

2 el citroensap

2 el sinaasappelsap

10 zongedroogde tomaatjes

75 gr rucola

peper

zout



Simpel snel mak,elijk

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiding

Bind het kalfsvlees op met touw zodat je een lange rol krijgt. Verhit 2 eetlepels olijfolie in de pan en schroei het vlees dicht. Zet het vlees 15 à 20 min in een oven van 160°. Laat nadien goed afkoelen.

Mix tonijn, mayonaise, peper en zout, kappertjes, citroensap, sinaasappelsap en kalfsbouillon tot een gladde pap.

Bestrijk de borden met 1 flinke eetlepel van dit mengsel. Snij het kalfsgebraad in dunne plakjes en schik ze op de borden.

Besprenkel de plakjes kalfsvlees met de rest van de tonijndressing en kruid met peper en zout. Werk af met een toefje rucola en een paar zongedroogde tomaatjes.

Serveertip

Ook lekker als lunch broodje open eerst wat dressing op het open broodje dan sla dan het vlees rucola zon gedroogde tomaten en nog wat dressing er overheen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Stup


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Stup
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top