1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Hiyashi Tan Tan Men: Japanse koude pittige noedels

Hiyashi Tan Tan Men: Japanse koude pittige noedels

  • Japans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 19-01-2021

Ingrediënten 4 personen


300g Sichuan noedels
½ pak choi
10g ingemaakte groenten in Sichuan-stijl
2 tl azijn
2 el sojasaus
4 el sesampasta
2 el chilipepers in olie
10cm lente-ui

(A) Uienolie
100g bosui
¼ ui
1 teentje knoflook
5g gember
150g zonnebloemolie

(B) Gehakt Chinese stijl
60g varkensgehakt
½ el zonnebloemolie
½ el kookwijn
½ el sojasaus
½ el zoete bonensaus (tianmianjian)

(C) Soep
1 tl Chinese kippenpoeder
280ml water
Sojamelk

Voorbereiding
(A) Bereid de uienolie door alle ingrediënten uit lijst A op een laag pitje te sudderen voor ongeveer 30 minuten. Zeef de uien eruit en giet de olie in een potje. Laat afkoelen en draai de deksel erop. Bewaar en gebruik bij verschillende gerechten, zoals nasi, dumplings of gewokte groenten!

(B) Bereid het gehakt door het te rillen in olie op middelhoog vuur. Roer tot het gehakt korrelig en gaar is. Voeg kookwijn en sojasaus toe. Voeg een halve lepel zoete bonensaus toe en bak tot het vocht verdampt is. Zet het vuur uit en wacht tot het gehakt afgekoeld is. Plaats in een afgesloten bakje in de koelkast. Dit gehakt kan je kant-en-klaar gebruiken in verschillende gerechten!

(C) Bereid de soep door 1 tl Chinese kippenpoeder op te lossen in 280ml water. Voeg sojamelk toe naar eigen voorkeur. Zet het vuur uit zodra het goed gemengd is en laat afkoelen.



Hiyashi Tan Tan Men: Japanse koude pittige noedels
Hiyashi Tan Tan Men: Japanse koude pittige noedels

Deze noedels zijn geïnspireerd op het bekende Sichuan gerecht dan dan noodles, maar dan koud geserveerd. Benieuwd naar deze razend populaire smaaksensatie? Ontdek nu de rijke smaak van twee van de bekendste Aziatische keukens gecombineerd. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereidingswijze :
Stap 1
Trek de stengels van de pak choi los en was onder stromend water. Kook de pak choi tot het moment dat het gaar is maar nog een bite heeft.

Stap 2
Snij de ingemaakte groenten en bosui in kleine stukjes en plaats in een kom. Voeg uienolie, azijn, sojasaus en sesampasta toe aan de kom en meng. Zorg ervoor dat je de ingrediënten in die volgorde toevoegt, omdat de ingrediënten anders niet goed mengen.

Step 3
Kook het water en bereid de Sichuan noedels volgens de verpakking. Giet de noedels af in een vergiet en spoel af met koud water. Voeg het mengsel uit stap 2 toe aan de soep en meng. Plaats de noedels in de soep en leg het gehakt en de pak choi er bovenop. Garneer met chilipepers in olie naar eigen voorkeur.

Itadakimasu! Eet smakelijk!

Serveertip

Toch niet zo'n keukenprins(es) ? Er bestaat een kant en klare versie

Bron

Amazing oriental



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top