Romige & spicy tomatenrisotto
- Indiaas, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Dit heerlijke recept is bedacht door Living the Green live en is dan ook helemaal veganistisch, maar dit gaat absoluut niet ten koste van de smaak. Het kost je een half uurtje maar dan heb je wel een heerlijke romige tomatenrisotto. Ik ben benieuwd wat jullie van het gerecht vinden en wat voor eventuele aanpassingen jullie hebben gedaan!
Ingrediënten 2 recipe.people
1 st sjalot2 tenen knoflook
2 el olijfolie
1 bakje The Vegan Sadhu Vegan Curry Pasta voor Korma Curry https://www.jumbo.com/zoeken?searchTerms=sadhu
150 g risotto
500 ml groentebouillon
200 ml tomatensaus
200 g tomaten
1 bakje cashewkaas (vegan spread)
2 handjesvol verse basilicum
Benodigdheden
HapjespanBereidingswijze
1 Snipper de sjalot en hak de knoflook fijn.
2 Verhit de olijfolie in de hapjespan en bak de sjalot, knoflook en currypasta ongeveer 1 minuut.
3 Voeg de risottorijst toe en bak tot de korrels glazig zijn.
4 Voeg beetje bij beetje de bouillon toe, roer regelmatig en schep weer nieuwe erin als alles is opgenomen.
5 Is de bouillon op? Doe dan hetzelfde met de tomatensaus.
6 Kook de risotto op deze manier in 25 minuten gaar.
7 Snijd ondertussen de tomaten in blokjes.
8 Schep de tomaten en cashewkaas door de risotto, verdeel over twee borden en maak af met verse basilicum.
Bron
Https://livingthegreenlife.com/recepten/pannenkoeken-buritto-en-risotto/
Serveertip
Je kan ook ongeveer de helft van het curry bakje gebruiken als je niet vaak pittig eet. Bewaar dan de rest in de koelkast. The Vegan Sadhu is te koop bij Jumbo. https://www.jumbo.com/zoeken?searchTerms=sadhu