Pittig gebakken spek op zijn Koreaans ( Doejij Bulgogi)
- Koreaans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Pittig gebakken buikspek op zijn Koreaans , snel , makkelijk en hot !
Ingrediënten 4 personen
600 gr. speklappen1 grote ui
3 lente uien
½ theelepel fijn gesneden gember
4 tenen knoflook geperst
1 el. rode peperpasta (Gochujang)
2 el. sojabonen pasta (Doenjang)
2 el. bruine suiker
1 el. sesamzaadjes
2 el. sesamolie
1 el. sojasaus
1 tl. gemalen zwarte peper
1 groene chili peper (optioneel)
Bereidingswijze
-Snij het spek in hapklare stukken en doe deze in de pan voorzien van anit-aanbaklaag.
-Snij de ui in de lengte, snij de lente ui en chili peper schuin in stukken en voeg toe in de pan.
-Doe de geperste knoflook, de gember en de rest van de ingrediënten in de pan.
-Bak het gerecht op hoog voor en roerbak alles goed totdat het vlees gaar is.
-Besprenkel het gerecht met sesamzaadjes en serveer met witte rijst, frisse groenten en kimchi.
Bron
koreaans koken