Pittig gebakken spek op zijn Koreaans ( Doejij Bulgogi)

  • Koreaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 18-01-2021
  • Pittig gebakken spek op zijn Koreaans ( Doejij Bulgogi)

    Pittig gebakken spek op zijn Koreaans ( Doejij Bulgogi)

    Pittig gebakken spek op zijn Koreaans ( Doejij Bulgogi)

Pittig gebakken buikspek op zijn Koreaans , snel , makkelijk en hot ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 gr. speklappen
1 grote ui
3 lente uien

½ theelepel fijn gesneden gember
4 tenen knoflook geperst
1 el. rode peperpasta (Gochujang)
2 el. sojabonen pasta (Doenjang)
2 el. bruine suiker
1 el. sesamzaadjes
2 el. sesamolie
1 el. sojasaus
1 tl. gemalen zwarte peper
1 groene chili peper (optioneel)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Snij het spek in hapklare stukken en doe deze in de pan voorzien van anit-aanbaklaag.
-Snij de ui in de lengte, snij de lente ui en chili peper schuin in stukken en voeg toe in de pan.
-Doe de geperste knoflook, de gember en de rest van de ingrediënten in de pan.

-Bak het gerecht op hoog voor en roerbak alles goed totdat het vlees gaar is.

-Besprenkel het gerecht met sesamzaadjes en serveer met witte rijst, frisse groenten en kimchi.

Bron

koreaans koken

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten