Pikant gesmoorde kip op zijn Koreaans ( Dakbokkeumtang)
- Koreaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 18-01-2021
Pittig Koreaans pruttelpotje
Bereidingswijze
-Snij de kip eventueel in hapklare stukken.
-Spoel de kip af en laat deze uitlekken.
-Maak de saus door de sojasaus, knoflook, peper pasta, peper vlokken en 1 el. suiker te mengen in een kom en meng de kip en de ui door de saus.
-Neem een braadpan en vul deze met 1/2 liter water en voeg het mengsel toe en kook dit 20 minuten op hoog vuur met gesloten deksel.
-Schil de aardappels, spoel ze af en snij ze in stukken van 4 centimeter.
-Snij de chili pepers en de lente ui fijn.
-Voeg na 20 minuten de aardappels en de chili pepers toe en laat het nogmaals 20 minuten koken met gesloten deksel.
-Open het deksel en laat nog eens ca. 5 minuten doorkoken zodat de saus iets wat indikt. Schep af en toe wat saus over de kip en de aardappels zodat alles bedekt blijft.
-Schep het gerecht op borden en besprenkel met de lente uien.
-Serveer met rijst, kimchi en andere bijgerechten.
Bron
Koreaans koken
Serveertip
*Tip: wil je het minder pittig? Verklein dan de hoeveelheid peper pasta en peper vlokken.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties