Pikant gesmoorde kip op zijn Koreaans ( Dakbokkeumtang)

  • Koreaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-01-2021
  • Pikant gesmoorde kip op zijn Koreaans ( Dakbokkeumtang)

    Pikant gesmoorde kip op zijn Koreaans ( Dakbokkeumtang)

    Pikant gesmoorde kip op zijn Koreaans ( Dakbokkeumtang)

Pittig Koreaans pruttelpotje

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg. kip (vleugels, filet of andere soort kip)
6 cl soja saus
60 g fijngesneden knoflook
60 g peper pasta
60 g peper vlokken
1 el. suiker
3 middelgrote uien grof gesneden
4 grote aardappels
2 groene chili pepers
2 lente uien
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Snij de kip eventueel in hapklare stukken.
-Spoel de kip af en laat deze uitlekken.

-Maak de saus door de sojasaus, knoflook, peper pasta, peper vlokken en 1 el. suiker te mengen in een kom en meng de kip en de ui door de saus.
-Neem een braadpan en vul deze met 1/2 liter water en voeg het mengsel toe en kook dit 20 minuten op hoog vuur met gesloten deksel.

-Schil de aardappels, spoel ze af en snij ze in stukken van 4 centimeter.
-Snij de chili pepers en de lente ui fijn.

-Voeg na 20 minuten de aardappels en de chili pepers toe en laat het nogmaals 20 minuten koken met gesloten deksel.

-Open het deksel en laat nog eens ca. 5 minuten doorkoken zodat de saus iets wat indikt. Schep af en toe wat saus over de kip en de aardappels zodat alles bedekt blijft.

-Schep het gerecht op borden en besprenkel met de lente uien.

-Serveer met rijst, kimchi en andere bijgerechten.

Bron

Koreaans koken

Serveertip

*Tip: wil je het minder pittig? Verklein dan de hoeveelheid peper pasta en peper vlokken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten