Diy gevuld ei

  • Engels, Borrelhapje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-01-2021
  • Diy gevuld ei

    Diy gevuld ei

    Diy gevuld ei

Ik heb me EI gen 3x voor me kop geslagen omdat ik dit niet zelf bedacht had,
Als je net zo gek bent als ik van gevulde eitjes ( zie recepten )  dan is dit gewoon gourmetten , ok maar dan met ei .
is niet echt een recpt , geef alleen topping ideetjes die ik lekker vindt en een basis aan.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
10 eieren maat M
1 extra voor 1 eiwit
1 el aardappelzetmeel
2 el volle melk

toppings zijn voorbeelden, naar eigen smaak aanpassen maar deze combis zijn persoonlijk
zorg wel dat alles gesnipperd en voorgesneden klaar is, das eigenlijk het meeste werk ,

1 : ansjovis
ansjovis rolletje met een kappertje uit blik uitgelekt.
olijv met piment
2: zalm/garnalen
hollandse garnalen
gravadlax
3:rauwe ham
gesnipperde schwarzwälder
zure augurk
kappertje
4: bacon
gesnipperde bacon reepjes ( kun je K&K kopen , de reepjes dan , zelf snipperen
miniplakjes mortadella

saus:
zelf gemaakt of kant en klaar maakt niet uit:
whisky/sherry
mosterd/mayo
bourginon
kruiden & de rest:
zout en peper
parika poeder, gerookt , kerrie poeder , worcestersaus, aromat ( jajaja ) tuinkruiden , jalapeno uit pot in ringetjes en wat je voor de rest nog lekker lijkt.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mengkom
heel veel bakjes
je halve keuken aan kruiden
4 meloen bol schepjes ( voor je gasten om de eitjes mee te vullen )
4 dessert bakjes waar ze hun eigeel in kunnen mengen evt.

Bereidingswijze

Begin met je mise en place , oftewel het hak , snij en verdeel werk , zet koel wat koel moet , en de rest dus niet zo koel
kook de 10 eieren 8 minuten en laat heel goed afkoelen.
snijdt door, lepel de eigelen er uit , doe die in een kom . de eiwitten op een schaal , afdekken ( niet met alu ! dat smaakt goor later ) en in de koelkast.
meng nu al het eigeel met 1 eiwit , meng zetmeel met de melk , voeg toe , meng goed en laat minimaal 2 uur opstijven.

Bron

Southernliving

Serveertip

Nogmaals het zijn dingetjes die ik lekker vindt maar de mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos , van surimi en makreel snippers met wasabi mayo , tot rosbief reepjes met picallily
be creative

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten