Diy gevuld ei
- Engels, Borrelhapje
- 30-60 min.
- Geplaatst op 17-01-2021
Ik heb me EI gen 3x voor me kop geslagen omdat ik dit niet zelf bedacht had,
Als je net zo gek bent als ik van gevulde eitjes ( zie recepten ) dan is dit gewoon gourmetten , ok maar dan met ei .
is niet echt een recpt , geef alleen topping ideetjes die ik lekker vindt en een basis aan.
Ingrediënten 4 personen
10 eieren maat M1 extra voor 1 eiwit
1 el aardappelzetmeel
2 el volle melk
toppings zijn voorbeelden, naar eigen smaak aanpassen maar deze combis zijn persoonlijk
zorg wel dat alles gesnipperd en voorgesneden klaar is, das eigenlijk het meeste werk ,
1 : ansjovis
ansjovis rolletje met een kappertje uit blik uitgelekt.
olijv met piment
2: zalm/garnalen
hollandse garnalen
gravadlax
3:rauwe ham
gesnipperde schwarzwälder
zure augurk
kappertje
4: bacon
gesnipperde bacon reepjes ( kun je K&K kopen , de reepjes dan , zelf snipperen
miniplakjes mortadella
saus:
zelf gemaakt of kant en klaar maakt niet uit:
whisky/sherry
mosterd/mayo
bourginon
kruiden & de rest:
zout en peper
parika poeder, gerookt , kerrie poeder , worcestersaus, aromat ( jajaja ) tuinkruiden , jalapeno uit pot in ringetjes en wat je voor de rest nog lekker lijkt.
Benodigdheden
Mengkomheel veel bakjes
je halve keuken aan kruiden
4 meloen bol schepjes ( voor je gasten om de eitjes mee te vullen )
4 dessert bakjes waar ze hun eigeel in kunnen mengen evt.
Bereidingswijze
Begin met je mise en place , oftewel het hak , snij en verdeel werk , zet koel wat koel moet , en de rest dus niet zo koel
kook de 10 eieren 8 minuten en laat heel goed afkoelen.
snijdt door, lepel de eigelen er uit , doe die in een kom . de eiwitten op een schaal , afdekken ( niet met alu ! dat smaakt goor later ) en in de koelkast.
meng nu al het eigeel met 1 eiwit , meng zetmeel met de melk , voeg toe , meng goed en laat minimaal 2 uur opstijven.
Bron
Southernliving
Serveertip
Nogmaals het zijn dingetjes die ik lekker vindt maar de mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos , van surimi en makreel snippers met wasabi mayo , tot rosbief reepjes met picallily
be creative
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties