Spaghettisaus van een Italiaanse moeder van erg lang geleden.
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Onze zoon destijds 7 jaar oud had een vriendje wiens mama een rasechte Italiaanse was. Op een bankje met het windje in de rug en een al warm schijnend voorjaarszonnetje, zaten we te genieten van het spel van onze zonen.
Het was toen, dat ik haar vroeg hoe zij de spaghetti bolognese maakte.
Zij vroeg me of ik haar lange of haar korte versie wilde horen. Ik koos voor de korte en sinds die tijd maak ik deze nog steeds. ( natuurlijk naar eigen smaak wat aan gesleuteld)
Inmiddels zijn onze 4 kleinkinderen er dol op en heb ik het "recept"aan onze dochter en schoondochter doorgegeven, omdat hun kinderen het liefst "oma's " spaghetti eten.
De moeder van een vriendinnetje , dat meegegeten had kwam om het recept vragen, omdat haar dochter het zo heerlijk had gevonden :)
Ikzelf vind het zo'n simpel ( maar wel erg lekkere ) saus , dat ik nooit de moeite heb genomen om het hier te plaatsen.
Vandaag alvast gemaakt. Morgen mag ik weer optreden als basisschooljuf en 2 kleinkinderen met lessen en schoolwerk helpen, zodat ouders wat worden ontlast :)
Ingrediënten 4 personen
200 gram rundergehakt200 gram gemengd gehakt Duroc d ólives ( of hier 350-400 gram van )
500 ml passata
3-4 blaadjes laurier
2 middelgrote uien gesnipperd
basilicum naar smaak
oregano naar smaak
peper en zout naar smaak
350 gram spaghetti
Benodigdheden
Pan, snijplank en mesBereidingswijze
Bak beide gehaktsoorten samen een droge hapjespan rul. Verwijder bijna alle vet , haal het gehakt uit de pan en smoor de ui in het aanhangende vet enkele minuten. Voeg laurier en de kruiden toe .( Ik doe dit altijd uit de losse pols , vandaar, dat ik geen hoeveelheden erbij gezet heb :) Proeven dus
Bak de kruiderijen even mee.
Giet de passata en het gehakt toe , roer alles goed door en laat de saus 15 minuten zachtjes pruttelen met het deksel op de pan. Kook ondertussen de spaghetti volgens de beschrijving op de verpakking.
Serveer de saus op gekookte spaghetti met een gemengde salade of komkommersalade ernaast.
Bron
Van een Italiaanse moeder ruim 37 jaar geleden. Gedurende jaren mijn eigen recept geworden.
Serveertip
De kleinkinderen eten er graag snoeptomaatjes en plakken komkommer bij.
Het Duroc D ólives staat voor lekker, mals en sappig Belgisch varkensvlees en wordt alleen geleverd aan lokale slagers en niet aan supermarktketens.
Bovendien staan dierenwelzijn en milieunormen hoog in het vaandel.