Spaghettisaus van een Italiaanse moeder van erg lang geleden.

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-01-2021
  • Spaghettisaus van een Italiaanse moeder van erg  lang geleden.

    Spaghettisaus van een Italiaanse moeder van erg lang geleden.

    Spaghettisaus van een Italiaanse moeder van erg lang geleden.

  • Spaghettisaus van een Italiaanse moeder van erg  lang geleden.

    Spaghettisaus van een Italiaanse moeder van erg lang geleden.

    Spaghettisaus van een Italiaanse moeder van erg lang geleden.

  • Spaghettisaus van een Italiaanse moeder van erg  lang geleden.

    Spaghettisaus van een Italiaanse moeder van erg lang geleden.

    Spaghettisaus van een Italiaanse moeder van erg lang geleden.

  • Spaghettisaus van een Italiaanse moeder van erg  lang geleden.

    Spaghettisaus van een Italiaanse moeder van erg lang geleden.

    Spaghettisaus van een Italiaanse moeder van erg lang geleden.

  • Spaghettisaus van een Italiaanse moeder van erg  lang geleden.

    Spaghettisaus van een Italiaanse moeder van erg lang geleden.

    Spaghettisaus van een Italiaanse moeder van erg lang geleden.

  • Spaghettisaus van een Italiaanse moeder van erg  lang geleden.

    Spaghettisaus van een Italiaanse moeder van erg lang geleden.

    Spaghettisaus van een Italiaanse moeder van erg lang geleden.

  • Spaghettisaus van een Italiaanse moeder van erg  lang geleden.

    Spaghettisaus van een Italiaanse moeder van erg lang geleden.

    Spaghettisaus van een Italiaanse moeder van erg lang geleden.

  • Spaghettisaus van een Italiaanse moeder van erg  lang geleden.

    Spaghettisaus van een Italiaanse moeder van erg lang geleden.

    Spaghettisaus van een Italiaanse moeder van erg lang geleden.

  • Spaghettisaus van een Italiaanse moeder van erg  lang geleden.

    Spaghettisaus van een Italiaanse moeder van erg lang geleden.

    Spaghettisaus van een Italiaanse moeder van erg lang geleden.

Onze zoon destijds 7 jaar oud had een vriendje wiens mama een rasechte Italiaanse was. Op een bankje  met het windje in de rug en een al warm schijnend voorjaarszonnetje,  zaten we te genieten van het spel van onze zonen.

Het was toen, dat ik haar vroeg hoe zij de spaghetti bolognese maakte.
Zij  vroeg me of ik haar lange of haar korte versie wilde horen. Ik koos voor de korte en sinds die tijd maak ik deze nog steeds. ( natuurlijk naar eigen smaak wat aan gesleuteld)

Inmiddels zijn onze 4 kleinkinderen er dol op en heb ik het "recept"aan onze dochter en schoondochter doorgegeven, omdat hun kinderen het liefst  "oma's " spaghetti eten. 

De moeder van een vriendinnetje , dat meegegeten had kwam om het recept vragen, omdat haar dochter het zo heerlijk had gevonden :)
Ikzelf vind het zo'n simpel ( maar wel  erg lekkere ) saus , dat ik nooit de moeite heb genomen om het hier  te plaatsen.

Vandaag alvast gemaakt. Morgen mag ik weer optreden als basisschooljuf en 2 kleinkinderen met lessen en schoolwerk helpen, zodat ouders wat worden ontlast :)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 gram rundergehakt
200 gram gemengd gehakt Duroc d ólives ( of hier 350-400 gram van )
500 ml passata
3-4 blaadjes laurier
2 middelgrote uien gesnipperd
basilicum naar smaak
oregano naar smaak
peper en zout naar smaak
350 gram spaghetti
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan, snijplank en mes

Bereidingswijze

Bak beide gehaktsoorten samen een droge hapjespan rul. Verwijder bijna alle vet , haal het gehakt uit de pan en smoor de ui in het aanhangende vet enkele minuten. Voeg laurier en de kruiden toe .( Ik doe dit altijd uit de losse pols , vandaar, dat ik geen hoeveelheden erbij gezet heb :) Proeven dus

Bak de kruiderijen even mee.

Giet de passata en het gehakt toe , roer alles goed door en laat de saus 15 minuten zachtjes pruttelen met het deksel op de pan. Kook ondertussen de spaghetti volgens de beschrijving op de verpakking.

Serveer de saus op gekookte spaghetti met een gemengde salade of komkommersalade ernaast.

Bron

Van een Italiaanse moeder ruim 37 jaar geleden. Gedurende jaren mijn eigen recept geworden.

Serveertip

De kleinkinderen eten er graag snoeptomaatjes en plakken komkommer bij.

Het Duroc D ólives staat voor lekker, mals en sappig Belgisch varkensvlees en wordt alleen geleverd aan lokale slagers en niet aan supermarktketens.

Bovendien staan dierenwelzijn en milieunormen hoog in het vaandel.

Laatste reacties

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 18-01-2021

Ui zit erin, maar je hebt gelijk. In de lange versie komt knoflook, bleekselderij, paprika en soms ook een worteltje. Groetjes Lidy

Cecileg avatar
Cecileg 18-01-2021

Ik zou de bleekselderij, paprika, ui enz missen of doe je dat bij de lange versie? Lieve groet Cecile

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten