Kaaskroketten

  • Belgisch, Voorgerecht
  • > 120 min.

Ook leuk als lunch  .
of maak er een kleine balletjes van als hapje bij de borrel .

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
200 gram geraspte oude kaas
150 gram bloem
100 gram ongezouten boter
0,5 lekker melk
1 ei
Bloem
Paneermeel
2 eigeel
Nootmuskaat
Peper
50 gram meesterlyckham
50 gram gedroogde tomaatjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Frietuur

Bereidingswijze

Maak een roux van boter en bloem op het vuur.
Doe er melk bij , blijf roeren en laat indikken.
Kruid met peper en zout.
Voeg een eierdooier toe aan het mengsel en laat inkoken.
Houd een klein beetje kaas apart voor de garnering.
Meng vervolgens de geraspte kaas onder de saus kruid met nootmuskaat.
De saus is nu een stevige massa.
Voeg er de fijngesneden tomaatjes en fijngesneden meesterlyckham aan toe en meng goed.
Strijk het mengsel uit over een plaat of platte schaal met bloem en laat afkoelen in de koelkast.
Verdeel daarna alles in porties en rol tot een kroket.
Haal deze door de bloem ,vervolgens door het eiwit en dan door het paneermeel.
Frituur de kaas kroket ten enkels minuutjes.

Opmaak bord : klein beetje rucola vermengt met een beetje dressing.
Daarop de kaaskroket .
Afwerken met een toefje peterselie , stukje tomaat en een beetje geraspte kaas.

Bron

Lekker van bij ons

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pejejaru avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten