Kaaskroketten
- Belgisch, Voorgerecht
- > 120 min.
Ook leuk als lunch .
of maak er een kleine balletjes van als hapje bij de borrel .
Ingrediënten 6 recipe.people
200 gram geraspte oude kaas150 gram bloem
100 gram ongezouten boter
0,5 lekker melk
1 ei
Bloem
Paneermeel
2 eigeel
Nootmuskaat
Peper
50 gram meesterlyckham
50 gram gedroogde tomaatjes
Benodigdheden
FrietuurBereidingswijze
Maak een roux van boter en bloem op het vuur.
Doe er melk bij , blijf roeren en laat indikken.
Kruid met peper en zout.
Voeg een eierdooier toe aan het mengsel en laat inkoken.
Houd een klein beetje kaas apart voor de garnering.
Meng vervolgens de geraspte kaas onder de saus kruid met nootmuskaat.
De saus is nu een stevige massa.
Voeg er de fijngesneden tomaatjes en fijngesneden meesterlyckham aan toe en meng goed.
Strijk het mengsel uit over een plaat of platte schaal met bloem en laat afkoelen in de koelkast.
Verdeel daarna alles in porties en rol tot een kroket.
Haal deze door de bloem ,vervolgens door het eiwit en dan door het paneermeel.
Frituur de kaas kroket ten enkels minuutjes.
Opmaak bord : klein beetje rucola vermengt met een beetje dressing.
Daarop de kaaskroket .
Afwerken met een toefje peterselie , stukje tomaat en een beetje geraspte kaas.
Bron
Lekker van bij ons