1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Romanesco
  5. Gegratineerde romanesco bloemkool met ham champignonroomsaus

Gegratineerde romanesco bloemkool met ham champignonroomsaus

  • Internationaal, Ovenschotel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-01-2021

Ingrediënten 2 personen


1 romanesco of middelgrote bloemkool
Zout, peper
2 eetlepels zonnebloemolie
100 gram champignons, in plakjes
1 flinke teen knoflook, gesnipperd
100 gram gekookte achterham, in kleine stukjes
1 lente-uitje, gesnipperd
1/8 liter witte wijn
plm. 75 gram roomkaas met kruiden en knoflook
plm. 50 gram vers geraspte Parmezaanse kaas


Verder heb je nodig


Pan voor de romanesco of bloemkool
vergiet
hapjespan of koekenpan
ovenschaal


Gegratineerde romanesco of bloemkool met ham-champignon-roomkaassaus
Gegratineerde romanesco of bloemkool met ham-champignon-roomkaassaus
Gegratineerde romanesco bloemkool met ham champignonroomsaus
Gegratineerde romanesco bloemkool met ham champignonroomsaus
Romanesco of bloemkool: met deze lekkere ham/champignon/roomkaassaus smaken ze allebei erg lekker.
Romanesco of bloemkool: met deze lekkere ham/champignon/roomkaassaus smaken ze allebei erg lekker.
Gegratineerde romanesco bloemkool met ham champignonroomsaus
Gegratineerde romanesco bloemkool met ham champignonroomsaus

Romanesco, de groene bloemkool, die een iets intensere smaak heeft dan bloemkool. En je kunt er dezelfde gerechten mee maken.
Met resten uit de koelkast heb ik een lekkere ham-champignon-roomkaassaus gemaakt, De saus over de kort gekookte bloemkool/romanesco gegoten. Nog wat Parmezaanse kaas (of geraspte belegen kaas) erover. Even gratineren in de oven en smullen maar.
Lekker met gebakken aardappelen of aardappelpuree.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Romanesco of bloemkool beetgaar koken in water met zout.
Laten uitlekken in een vergiet.
In een koekenpan de olie verhitten.
Hierin de champignons lichtbruin bakken.
Knoflooksnippers even meebakken.
Ham en lente-uitjes 2 minuten meebakken.
Witte wijn toevoegen en op hoge warmtebron grotendeels laten inkoken.
Roomkaas in de groenten laten smelten zodat een mooie saus ontstaat.
1/3 deel van de kaas hierdoor roeren.
Op smaak maken met peper en een paar druppels worcestersaus.

Romanesco of bloemkool overdoen in een ovenschaal.
Saus hierover schenken.
Rest van de kaas erover strooien.
In een op 200 graden voorverwarmde oven plm. 20 tot 25 minuten gratineren.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Lekker met gebakken aardappelen of aardappelpuree. Ook lekker met pasta of rijst.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top