Heerlijke romige stamppot spinazie met uitjes en spekreepjes
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 17-01-2021
Ik had een zak verse (gewassen) spinazie gekocht die we gewoon met gekookte aardappelen wilden eten. Toen ik de spinazie had laten slinken leek er nog maar weinig over te zijn. In een kookboek van Berthe Meijer (De avontuurlijke keuken) had ik eerder een spinazierecept gelezen met gebakken spekreepjes. Die spinazie was niet helemaaal mijn smaak,maar de spekreepjes leken me wel lekker. De spinazie was maar kort geslonken, dus nog lekker knapperig. Samen met de aardappelen, spekreepjes, gebakken uitjes en een restant roomkaas hebben we een gesmuld van deze superlekkere stamppot.
Ingrediënten 2 personen
450 gram verse gewassen spinazie4 tot 5 middelgrote aardappelen, kruimige
Plm. 100 gram magere gerookte spekreepjes
1 middelgrote ui, gesnipperd
1 eetlepel zonnebloemolie
Peper, zout, nootmuskaat
Plm. 50 gram roomkaas
Benodigdheden
pan voor de spinaziepan voor de aardappelen
koekenpan
aardappelstamper
vergiet
Bereidingswijze
Kook de aardappelen in water met zout. Laat ze goed droogstomen.
Kook de spinazie (zonder water) in gedeelten (kort) in een grote pan.
Laat de spinazie uitlekken in een vergiet.
Snij de spinazie in grove stukken of hak de spinazie fijner.
Verhit de olie in een koekenpan.
Bak hierin de spekreepjes knapperig en bruin.
Bak de uisnippers mee tot glazig.
Meng de goed uitgelekte en gesneden spinazie met de spekreepjes en de gebakken uitjes.
Maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Stamp de aardappelen met de roomkaas en meng dit met de spinazie.
N.B. Bewaar wat spekreepjes als garnering..
Serveertip
In plaats van verse spinazie kun je natuurlijk ook diepvries spinazie gebruiken.
Kook de spinazie dan wel even voor.
Het lekkerste is dan wel de bladspinazie
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties