2 kopjes Basmati rijst
Vloeibare boter
3 eieren
2 eetlepels Euroma gedroogde knoflook flokken
3/4 eetlepel vetsin /msg / monosodiumglutamaat
Fijngesneden peterselie
Wok
2 vlakke houten spatels om te roeren
Waterkoker
Variatie op traditionele manier van rijst maken
Was de rijst en droog de korrels. Verwarm de boter en voeg de knoflook en vetsin toe, laat 30 seconden bakken. Voeg de droge rijst toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg kokend water toe tot juist boven de rijst. Laat koken totdat putjes in het rijst oppervlak verschijnen. Voeg nog eens water tot boven de rijst toe. Nadat weer putjes zijn verschenen, voeg weer water tot boven het rijstoppeevlak en fijngesneden peterselie naar smaak toe. Roer alles door met de 2 spatels (op de Japanse manier tegen elkaar in bewegend, waardoor niets over de rand van de wok gaat). Kook het meeste vocht er uit en roer alles door op het eind om de stoom uit de naar boven geroerde rijst te laten ontsnappen. Als de rijst na het roeren bijna droog is, op een laag vuur zetten. Maak ondertussen roereieren en meng die in 3 minuten door de rijst heen. Gefeliciteerd! U heeft heel smakelijke rijst gemaakt waar veel gerechten bij passen.
hans3333 17-01-2021
3/4 eetlepels vetsin? zal tl. zijn gok ik en dan is het nog veel