Pumpkin Pie (zoete pompoentaart)

  • Amerikaans, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 16-01-2021
  • Pumpkin Pie (zoete pompoentaart)

    Pumpkin Pie (zoete pompoentaart)

    Pumpkin Pie (zoete pompoentaart)

  • Pumpkin Pie (zoete pompoentaart)

    Pumpkin Pie (zoete pompoentaart)

    Pumpkin Pie (zoete pompoentaart)

  • Pumpkin Pie (zoete pompoentaart)

    Pumpkin Pie (zoete pompoentaart)

    Pumpkin Pie (zoete pompoentaart)

  • Pumpkin Pie (zoete pompoentaart)

    Pumpkin Pie (zoete pompoentaart)

    Pumpkin Pie (zoete pompoentaart)

  • Pumpkin Pie (zoete pompoentaart)

    Pumpkin Pie (zoete pompoentaart)

    Pumpkin Pie (zoete pompoentaart)

  • Pumpkin Pie (zoete pompoentaart)

    Pumpkin Pie (zoete pompoentaart)

    Pumpkin Pie (zoete pompoentaart)

  • Pumpkin Pie (zoete pompoentaart)

    Pumpkin Pie (zoete pompoentaart)

    Pumpkin Pie (zoete pompoentaart)

  • Pumpkin Pie (zoete pompoentaart)

    Pumpkin Pie (zoete pompoentaart)

    Pumpkin Pie (zoete pompoentaart)

  • Pumpkin Pie (zoete pompoentaart)

    Pumpkin Pie (zoete pompoentaart)

    Pumpkin Pie (zoete pompoentaart)

  • Pumpkin Pie (zoete pompoentaart)

    Pumpkin Pie (zoete pompoentaart)

    Pumpkin Pie (zoete pompoentaart)

Al vaak een keer willen maken maar het was er gewoon nog nooit van gekomen. Nu had ik een dessert nodig en vond het wel leuk om dat in de vorm van een taart te doen mede omdat er een jarige bij was. Omdat ik nog een aantal pompoenen liggen en we een beetje "pompoensoepmoe" kwam ik op het idee om deze taart te maken. 
Het recept is wat makkelijker dan het traditionele pumpkin pie recept, dus iedereen dit kan maken.
Ik heb in dit recept mijn zelfgemaakte Pumpkin-spice-kruidenmix gebruikt maar je kunt ook de gewone koek- en speculaaskruiden gebruiken.

TIP: Gebruik glutenvrije speculaasje en je hebt een glutenvrije taart ;) :P :)

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Voor de bodem:
- 150 gr speculaasjes
- 75 gr boter

Voor de vulling:
- 500 gr pompoenblokjes
- 1 blikje gecondenseerde melk (397 gr)
- 3 eieren
- 1 tl pumpkin Spice kruiden (koek- en speculaaskruiden)
- 50 gr suiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Kook de pompoenblokjes circa 10 minuten in een pan met water en een snufje zout. Giet het water goed af en pureer de pompoenblokjes. Doe het pompoenmengsel in een afgedekte schaal en laat het goed afkoelen in de koelkast (of in de diepvries).
- Ondertussen maak je de bodem. Verkruimel de speculaasjes, smelt de boter en meng de boter met de koekkruimels. Schep de koekkruimels in een springvorm/vlaaivorm en druk de koekkruimels goed aan. Zet de vorm in de koelkast totdat het pompoenmengsel is afgekoeld.
- Verwarm de oven voor op 160 graden. Als het pompoenmengsel is afgekoeld, meng je het blikje gecondenseerde melk, de pumpkin Spice kruiden, de suiker en de eieren er doorheen. Schep het geheel op de koekjesbodem in de bakvorm.
- Bak de taart circa 70 minuten in de oven. Zet de oven op een kier en laat nog 2 uur in de oven staan.

Bron

Lekker en simpel/beetje aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd

Serveertip

Serveren met een lekkere dot slagroom en/of een bolletje ijs, je kunt er ook nog wat geroosterde pecannoten overheen strooien.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten