500 g bloem
15 g verse gist of 1,5 zakje gedroogde gist
315 ml water
15 g suiker
10 g zout
1 bos rozemarijn
1 blok Parmezaanse kaas
1 el grove zeezout
Keukenmachine, oven
Gezien op tv, leek me leuk en is idd erg lekker.
1. Begin met het focaccia brood. Meng hiervoor de bloem met lauw/warm water, suiker, zout en gist. Kneed het in een machine in 7 minuten tot een glad deeg. Als je geen machine hebt dan wordt het even zwoegen maar met de hand kan je het brood ook kneden.
2
Voeg vervolgens de fijngehakte rozemarijn aan het deeg toe en kneed het nog 1 minuut goed door. Laat het deeg 15 minuten rijzen op een warme plek.
3
Haal het deeg uit de kom en leg het in een met bakpapier beklede ovenschaal. Laat het deeg 10 minuten rijzen.
4
Na het rijzen rasp je de kaas over het deeg en strooi je er wat zeezout over. Duw met al je vingers gaten in het deeg en laat het nog 15 minuten rijzen op een warme plek. Vervolgens bak je het ongeveer 18 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden.
Https://binnenstebuiten.kro-ncrv.nl/recepten/focaccia-en-caponata