
150 gram sperziebonen getipt en 4 minuten geblancheerd
200 gram kipfilet in plakjes of reepjes bestrooid met peper en zout
1 ui gesnipperd
1 teen knoflook gesnipperd
1 rode peper zonder zaad en lijst in reepjes
2 tomaten in stukjes
60 gram Chilisaus
(2 dessertlepels Griekse yoghurt)
4 wraps van 40 gram opgewarmd volgens de beschrijving
100 gram taugé heet afgespoeld en uitgelekt
Wok of hapjes pan, snijplank en mes, pan
Al menig wrapje gemaakt, maar deze spant voor ons de kroon. Eenvoudig, snel klaar en je maakt 'm zo pittig als jezelf qua smaak aankan Ik vond het lekker om het sausje wat af te vlakken met de combinatie van een likje Griekse yoghurt door de Chilisaus
Smoor de ui, knoflook en rode peper enkele minuten in wat olie naar keuze. Zet het vuur hoger , voeg de kip toe en bak rondom lekker bruin. Dan mag de warmtebron weer wat lager en voeg je 30 gram chilisaus toe. Laat heel even ( een tiental seconden meebakken)
Voeg de tomaat toe en de sperziebonen. Laat even meebakken. Als laatste de warme afgespoelde taugé . Warm alles even goed door en verwarm ondertussen de wraps volgens de beschrijving op de verpakking.
Leg circa 150 gram op elke wrap. Serveer met het sausje om te dippen of besmeer er de wraps mee.
Project Gezond , eigen tekst en foto's en een kleine aanpassing