Kipkapsalon met Spitskool

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-01-2021

Een heerlijk gerecht met lekker veel groente!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800 gram aardappelpartjes/frietjes
1 kleine spitskool
1 grote puntpaprika
1 grote prei
2 teentjes knoflook
300 gram kipfilet
wokolie
kruiden naar smaak
100 gram geraspte kaas
6 eetlepels magere yoghurt
3 eetlepels mayonaise
2 tomaten
1/2 krop ijsbergsla
1/2 rode ui
1/2 komkommer
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekenpan
grote ovenschaal

Bereidingswijze

Maak als eerste de knoflooksaus van de yoghurt en de mayonaise en kruid die zoals je gewend ben. Ik doe het met knoflookpoeder, kruidenboterkruiden, bieslook en een snufje zout. Laat dit minstens een uur trekken.

Bak de aardappelpartjes/frietjes gaar zoals je gewend bent (in de oven of in de koekenpan)

Snij de spitskool, paprika, prei en kipfilet in dunne reepjes. Kruid de kipfilet zoals je lekker vindt. Het kan met shoarmakruiden maar bijvoorbeeld ook met een mix van peper, zout, paprika, kerrie, uienpoeder en knoflook.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bak de spitskool samen met de prei en de paprika in de wokolie. Doe op het laatst pas de knoflook erbij als alles eigenlijk al gaar is. Bak ondertussen ook de kipreepjes gaar in een 2e koekenpan.

Als alles gaar is gaat alles in de ovenschaal. De aardappeltjes/frietjes onderop, daarboven op de groente en als laatste de kip. Strooi vervolgens de kaas er overheen en zet de schaal voor 25 minuten in de oven.

Maak tot slot een salade van de sla, komkommer en tomaat, zonder dressing, want daar is de knoflooksaus voor.

Eet smakelijk!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten