
750 gram riblappen (in blokjes)
peper, zout, bloem
1 prei
1 ui
1 winterwortel
2 tenen knoflook
Half bakje champignons
2 a 3 eetlepels zilveruitjes
2 eetlepels tomatenpuree
3 dessertlepels Zwolsche stoof kruiden (Jonnie Boer)
2 dessertlepels balsamico azijn
150 ml rode wijn (Bougogne) -> ik gebruikte pinot noir (uitgezocht in 'ons ' wijnhuis in Tournus)
400 ml runderbouillon
Slowcooker (gaat vast ook in een braadoan en rustig stoven)
Dit recept voert ons terug naar ons favoriete restaurant in de Bourgogne... heerlijke rijke smaken...als het gerecht staat te stoven ruikt het huis naar vakantie!
Gevonden in de facebookgroep 'Recepten (slowcooker)' en hier en daar naar eigen smaak aangepast.
Bestrooi de dobbelsteentjes vlees met zout, peper en bloem. Braad kort aan.
Haal het vlees uit de pan en bak de uien (fijngesneden) in dezelfde pan glazig. Voeg de wortel (in dunne schijfjes) toe en bak kort mee.
Vervolgens mogen alle ingrediënten, inclusief het aangebraden vlees en groente in de slowcooker.
Laat 10 uur stoven op 'low'
Serveer met verse tagiatelle en een lekkere salade
Facebookgroep (slowcooker)