1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Boeuf bourguignon
  6. Boeuf Bourguignon met de Nederlandse slag

Boeuf Bourguignon met de Nederlandse slag

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 15-01-2021

Ingrediënten 4 personen


750 gram riblappen (in blokjes)
peper, zout, bloem
1 prei
1 ui
1 winterwortel
2 tenen knoflook
Half bakje champignons
2 a 3 eetlepels zilveruitjes
2 eetlepels tomatenpuree
3 dessertlepels Zwolsche stoof kruiden (Jonnie Boer)
2 dessertlepels balsamico azijn
150 ml rode wijn (Bougogne) -> ik gebruikte pinot noir (uitgezocht in 'ons ' wijnhuis in Tournus)
400 ml runderbouillon


Verder heb je nodig


Slowcooker (gaat vast ook in een braadoan en rustig stoven)


Boeuf Bourguignon met de Nederlandse slag
Boeuf Bourguignon met de Nederlandse slag

Dit recept voert ons terug naar ons favoriete restaurant in de Bourgogne... heerlijke rijke smaken...als het gerecht staat te stoven ruikt het huis naar vakantie!
Gevonden in de facebookgroep 'Recepten (slowcooker)' en hier en daar naar eigen smaak aangepast.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bestrooi de dobbelsteentjes vlees met zout, peper en bloem. Braad kort aan.
Haal het vlees uit de pan en bak de uien (fijngesneden) in dezelfde pan glazig. Voeg de wortel (in dunne schijfjes) toe en bak kort mee.
Vervolgens mogen alle ingrediënten, inclusief het aangebraden vlees en groente in de slowcooker.
Laat 10 uur stoven op 'low'

Serveertip

Serveer met verse tagiatelle en een lekkere salade

Bron

Facebookgroep (slowcooker)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van EndieB


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van EndieB
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top