1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Glutenvrije wafels

Glutenvrije wafels

  • Belgisch, Lunch/Brunch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 15-01-2021

Ingrediënten 2 personen


380 gr. glutenvrije bloem
1 eetlepel bakpoeder
snuf zout
2 eetlepels suiker
2 eieren
380 ml melk
6 eetlepels zonnebloemolie
1 theelepel vanille extract uit een flesje
zakje vanillesuiker


Verder heb je nodig


Wafelijzer


Glutenvrije wafels
Glutenvrije wafels
Glutenvrije wafels
Glutenvrije wafels

Dit recept komt van Laura's bakery en is heerlijk. De hoeveelheid is voor ongeveer 10 wafels gebakken in een elektrisch wafelijzer. Erg lekker met vers fruit, met jam en slagroom, met room of gewoon met poedersuiker.
Heerlijk als vervanging van een boterhammetje tussen de middag. En best snel klaar ook, dus lekker bakken maar.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng alle droge ingrediënten met elkaar.
Meng de melk, eieren, vanille extract en de zonnebloemolie.
Verhit ondertussen het wafelijzer. Vet deze voor het eerste baksel licht in met olie.
Meng nu de natte en droge ingrediënten met elkaar.
Vul het wafelijzer zo dat het niet overloopt (even inschatten) en bak de wafel aan beide kanten licht bruin.

Bij het originele recept stond ook nog dat dit lekker was met een plak kaas, bacon en een gebakken ei. mmmm.... Dat moet ik ook eens uit proberen.
De wafels zijn maximaal 3 dagen houdbaar in een afgesloten bus. Zelf vind ik ze dan niet lekker meer, maar ja, dat is persoonlijk.

Bron

Laura's Bakery



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anjelica


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anjelica
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top