Glutenvrije wafels

  • Belgisch, Lunch/Brunch
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 15-01-2021
  • Glutenvrije wafels

    Glutenvrije wafels

    Glutenvrije wafels

  • Glutenvrije wafels

    Glutenvrije wafels

    Glutenvrije wafels

Dit recept komt van Laura's bakery en is heerlijk. De hoeveelheid is voor ongeveer 10 wafels gebakken in een elektrisch wafelijzer. Erg lekker met vers fruit, met jam en slagroom, met room of gewoon met poedersuiker.
Heerlijk als vervanging van een boterhammetje tussen de middag. En best snel klaar ook, dus lekker bakken maar.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
380 gr. glutenvrije bloem
1 eetlepel bakpoeder
snuf zout
2 eetlepels suiker
2 eieren
380 ml melk
6 eetlepels zonnebloemolie
1 theelepel vanille extract uit een flesje
zakje vanillesuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wafelijzer

Bereidingswijze

Meng alle droge ingrediënten met elkaar.
Meng de melk, eieren, vanille extract en de zonnebloemolie.
Verhit ondertussen het wafelijzer. Vet deze voor het eerste baksel licht in met olie.
Meng nu de natte en droge ingrediënten met elkaar.
Vul het wafelijzer zo dat het niet overloopt (even inschatten) en bak de wafel aan beide kanten licht bruin.

Bij het originele recept stond ook nog dat dit lekker was met een plak kaas, bacon en een gebakken ei. mmmm.... Dat moet ik ook eens uit proberen.
De wafels zijn maximaal 3 dagen houdbaar in een afgesloten bus. Zelf vind ik ze dan niet lekker meer, maar ja, dat is persoonlijk.

Bron

Laura's Bakery

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten