1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Zuurkoolsoep met appel en rookworst

Zuurkoolsoep met appel en rookworst

  • Belgisch, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-01-2021

Ingrediënten 4 personen


200 gram gerookt spek (mager)
200 milliliter zure room
1 liter vleesbouillon
1 eetlepel bloem
1 rookworst
500 gram zuurkool (wijn)
2 appels (rode)
2 lookteentjes
2 rode uien
8 sjalotten
1 theelepel paprikapoeder
2 laurierblaadjes
3 takjes tijm
4 eetlepels zonnebloemolie
4 eetlepels arachideolie
peper
zout



Zuurkoolsoep met appel en rookworst
Zuurkoolsoep met appel en rookworst

Een  hartige winterse soep 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de sjalotjes en knoflook zonder te kleuren. Voeg de spekblokjes en paprikapoeder toe en bak ze 2-3 minuten mee.

Strooi de bloem erover en bak nog 1-2 minuten. Voeg de tijm, laurierblaadjes, zuurkool en de vleesbouillon toe en kook zachtjes circa 5 minuten.

Leg de rookworst erop en kook zachtjes circa 15 minuten. Haal de worst uit de pan. Roer de appelblokjes en zure room door de soep. Kook niet meer.

Snijd de worst in plakjes en schep deze door de soep. Breng op smaak met zout en peper.

Lekker met roggebrood met mosterd.

Bron

Spar



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top