Lauwwarme salade met Val-Dieu kaas

  • Belgisch, Salade
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-01-2021
  • Lauwwarme salade met Val-Dieu kaas

    Lauwwarme salade met Val-Dieu kaas

    Lauwwarme salade met Val-Dieu kaas

  • Lauwwarme salade met Val-Dieu kaas

    Lauwwarme salade met Val-Dieu kaas

    Lauwwarme salade met Val-Dieu kaas

  • Lauwwarme salade met Val-Dieu kaas

    Lauwwarme salade met Val-Dieu kaas

    Lauwwarme salade met Val-Dieu kaas

  • Lauwwarme salade met Val-Dieu kaas

    Lauwwarme salade met Val-Dieu kaas

    Lauwwarme salade met Val-Dieu kaas

  • Lauwwarme salade met Val-Dieu kaas

    Lauwwarme salade met Val-Dieu kaas

    Lauwwarme salade met Val-Dieu kaas

  • Lauwwarme salade met Val-Dieu kaas

    Lauwwarme salade met Val-Dieu kaas

    Lauwwarme salade met Val-Dieu kaas

  • Lauwwarme salade met Val-Dieu kaas

    Lauwwarme salade met Val-Dieu kaas

    Lauwwarme salade met Val-Dieu kaas

Zo'n salade heb ik ooit eens gegeten in een restaurant en altijd onthouden omdat het zo lekker was. Nu ik deze kaas per toeval in huis had dacht ik er aan om deze salade zelf eens een keer te maken. Ik heb met een beetje wat ik nog wist en een beetje wat ik op internet heb gevonden deze heerlijke salade gemaakt.
Het is een stevige, lauwwarme maaltijdsalade dus erg geschikt voor de winter als je even genoeg hebt van de dikke maaltijdsoepen, stamppotten en ovenschotels.

TIP: Een praktische bijkomstigheid is dat het Val-Dieu kaasje, als je het middendoor snijd, precies genoeg is voor 2 personen ;) :P :)

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
- 1 Val-Dieu kaasje
- 1 zak gemengde sla (100 gram)
- 100 gram spekreepjes, gebakken
- 1 appel, gebakken
- handvol walnoten, geroosterd
- handvol blauwe bessen
- 2 el walnotenolie, 1 el appelstroop, 1 el appelazijn, 1 tl mosterd, peper en zout (Vinaigrette)
- cranberry compote (preiselbeeren)
- optioneel: champignons (kan ook ivp het spek als vega optie.)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Maak de dressing en zet deze opzij.
- Rooster de walnoten.
- Snij het kaasje doormidden en verwarm het ongeveer 10 minuutjes in de oven op 150 graden, met de snijkant naar boven. (Let op dat je de kaas niet TE lang in de oven doet, ik had het iets te lang en dan loopt de kaas teveel uit.)
- Verdeel de sla over de borden en doe er de dressing overheen.
- Bak de appel en verdeel ze over de sla.
- Bak de spekreepjes (laat ze eventueel even uitlekken op keukenpapier) en verdeel ze over de sla.
- Doe de kaas in het midden op de sla, garneer met wat geroosterde walnoten, blauwe bessen en enkele schepjes cranberry compote (of preiselbeeren.)

Serveertip

Lekker met een hard broodje, stokbrood of ciabatta.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten