1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Lauwwarme salade met Val-Dieu kaas

Lauwwarme salade met Val-Dieu kaas

  • Belgisch, Salade
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-01-2021

Ingrediënten 2 personen


- 1 Val-Dieu kaasje
- 1 zak gemengde sla (100 gram)
- 100 gram spekreepjes, gebakken
- 1 appel, gebakken
- handvol walnoten, geroosterd
- handvol blauwe bessen
- 2 el walnotenolie, 1 el appelstroop, 1 el appelazijn, 1 tl mosterd, peper en zout (Vinaigrette)
- cranberry compote (preiselbeeren)
- optioneel: champignons (kan ook ivp het spek als vega optie.)



Lauwwarme salade met Val-Dieu kaas
Lauwwarme salade met Val-Dieu kaas
Lauwwarme salade met Val-Dieu kaas
Lauwwarme salade met Val-Dieu kaas
Lauwwarme salade met Val-Dieu kaas
Lauwwarme salade met Val-Dieu kaas
Lauwwarme salade met Val-Dieu kaas
Lauwwarme salade met Val-Dieu kaas
Lauwwarme salade met Val-Dieu kaas
Lauwwarme salade met Val-Dieu kaas
Lauwwarme salade met Val-Dieu kaas
Lauwwarme salade met Val-Dieu kaas
Lauwwarme salade met Val-Dieu kaas
Lauwwarme salade met Val-Dieu kaas

Zo'n salade heb ik ooit eens gegeten in een restaurant en altijd onthouden omdat het zo lekker was. Nu ik deze kaas per toeval in huis had dacht ik er aan om deze salade zelf eens een keer te maken. Ik heb met een beetje wat ik nog wist en een beetje wat ik op internet heb gevonden deze heerlijke salade gemaakt.
Het is een stevige, lauwwarme maaltijdsalade dus erg geschikt voor de winter als je even genoeg hebt van de dikke maaltijdsoepen, stamppotten en ovenschotels.

TIP: Een praktische bijkomstigheid is dat het Val-Dieu kaasje, als je het middendoor snijd, precies genoeg is voor 2 personen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Maak de dressing en zet deze opzij.
- Rooster de walnoten.
- Snij het kaasje doormidden en verwarm het ongeveer 10 minuutjes in de oven op 150 graden, met de snijkant naar boven. (Let op dat je de kaas niet TE lang in de oven doet, ik had het iets te lang en dan loopt de kaas teveel uit.)
- Verdeel de sla over de borden en doe er de dressing overheen.
- Bak de appel en verdeel ze over de sla.
- Bak de spekreepjes (laat ze eventueel even uitlekken op keukenpapier) en verdeel ze over de sla.
- Doe de kaas in het midden op de sla, garneer met wat geroosterde walnoten, blauwe bessen en enkele schepjes cranberry compote (of preiselbeeren.)

Serveertip

Lekker met een hard broodje, stokbrood of ciabatta.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top