1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Heerlijke herfst vis/groente schotel uit de oven

Heerlijke herfst vis/groente schotel uit de oven

  • Nederlands, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-01-2021

Ingrediënten 4 personen


400 gram, voorgekookte aardappel schijfjes
zakje van 300 gr. geschrapte wortels, heel fijn gesneden (in hele kleine blokjes)
300 gr. prei, in smalle ringetjes
1 grote ui, klein gesnipperd
2 geperste tenen knoflook
3 flinke stukken vis (b.v. kabeljauw, tilapia) ik heb pangasius genomen (heel laten)
1 pakje kookroom van 250 gr. (Aldi)
1 kopje met heet water (100 ml). en daarin een verkruimeld vis bouillon blokje (door elkaar mengen)
beetje paneermeel
75 gram geraspte kaas
wat zout en peper naar smaak
wat olijfolie om de ui en knoflook in 3 min te bakken(laag vuur)
stukjes roomboter voor de bovenkant van de ovenschotel of wat olijfolie


Verder heb je nodig


Flinke braadpan; mes voor de groenten; kopje voor de visbouillon; houten spatel ; langwerpige ovenschaal (grote maat) ;


Heerlijke herfst vis/groente schotel uit de oven
Heerlijke herfst vis/groente schotel uit de oven
Heerlijke herfst vis/groente schotel uit de oven
Heerlijke herfst vis/groente schotel uit de oven
Heerlijke herfst vis/groente schotel uit de oven
Heerlijke herfst vis/groente schotel uit de oven
Heerlijke herfst vis/groente schotel uit de oven
Heerlijke herfst vis/groente schotel uit de oven
Heerlijke herfst vis/groente schotel uit de oven
Heerlijke herfst vis/groente schotel uit de oven
Heerlijke herfst vis/groente schotel uit de oven
Heerlijke herfst vis/groente schotel uit de oven

Deze schotel bevat heerlijke gezonde groenten en vis. Wel redelijk wat snijwerk van te voren, maar mijn mannetje verraste mij door het , zonder dat ik het wist, alles al gesneden te hebben. Top

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

VERWARM DE OVEN VOOR OP 200 C. electrisch

Begin met de aardappel schijfjes 3 min in de magnetron op 800 watt iets voor koken. Prik 3 gaatjes in het zakje en leg het zakje op het rooster. Leg even apart op een bord. en snijdt de groenten fijn

Dan doe je een scheut olijfolie in een grote braadpan. Fruit de gesnipperde ui en pers de knoflook uit in de olijfolie en laat 3 min op half laag vuur al roerend bruinen. Voeg dan de prei en wortel toe, leg een deksel op de pan (dicht) en laat de groenten ongeveer 15 min. bakken op zacht vuur. Vergeet niet zo nu en dan alles door te roeren.. Meng in een flinke kop de room met de visbouillon (goed mengen)
voeg naar smaak nog wat zout toe en peper
Vet de ovenschaal een beetje in
Leg de voorgekookte groenten in de ovenschaal en verdeel de groenten over de bodem
Leg de de 3 stukken vis , in de lengte naast elkaar op de groente
Schenk de room met de bouillon over de vis, goed met een lepel verdelen
Verdeel dan de aardappel schijfjes over de vis en strooi hier de geraspte kaas over. Doe er bovenop nog een heel dun laagje paneermeel (paneermeel zonder kruiden)
Besprenkel het geheel met wat olijfolie of stukjes roomboter , verdeeld over de bovenkant
Zet de schaal op de 2e richel van onder in de voorverwarmde oven en laat alles in 30 min. gaar worden



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top