.jpg)
4 struikjes witlof, in brede repen gesneden
15 gram roomboter
Peper, zout
1 eetlepel poedersuiker
Plm. 250 gram zalmfilet in stukken (zie foto)
1 eetlepel vloeibare honing
1 eetlepel mosterd (Dijon)
1 eetlepel sinaasappelsap
Koekenpan of hapjespan
ovenschaal
Gebakken en gekaramelliseerde witlof is super lekker. De smaak van de witlof is dsn heel veel lekkerder dan van gekookte witlof. De zalm gaat rauw bij de witlof. De honing-mosterd-sinaasappelsaus gaat over de zalm en de witlof en dan gaat de schaal kort de oven in. We hebben ervan gesmuld.
Verhit de boter in een koekenpan of hapjespan.
Bak de witlof hierin op middelhoge warmtebron aan alle zijden lichtbruin en beetgaar.
Kruid de witlof met wat peper en zout en strooi wat poedersuiker over de witlof, zodat de groente gaat karamelliseren.
Haal de witlof uit de pan en leg de groente in een ovenschaal.
Kruid de zalm met peper en zout en verdeel de rauwe zalm over de witlof in de ovenschaal.
Roer de honing, mosterd en sinaasappelsap door elkaar.
Verdeel de saus eerst over de zalmblokjes en het restant over de witlof.
Zet de ovenschaal plm. 8 tot 10 minuten onder de hete ovengrill.
N.B. Je kunt de witlof met zalm ook in de oven bakken. Verwarm de oven dan voor op 220 graden hete-lucht en bak de witlof met zalm plm. 10 tot 12 minuten.
Lekker met gekookte aardappelen.
pwiggers 07-02-2021
Dank je wel Cecile. Altijd leuk om te horen. Groetjes, Petra
Cecileg 05-02-2021
Dit was heel lekker Petra. Weer een leuke manier van witlof bereiden. Lieve groet Cecile
pwiggers 26-01-2021
Is ook heel lekker Marianne. Gewoon een keer maken! Groetjes, Petra
marianneoud 24-01-2021
Lijkt me heel lekker Petra
pwiggers 22-01-2021
Dat hoor ik graag wilhelminanita. Dank je wel voor je hele leuke reactie. Groet,Petra