Bre­ton­se vis­soep met ven­kel en lin­zen

  • Frans, Soep
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 14-01-2021
  • Bre­ton­se vis­soep met ven­kel en lin­zen

    Bre­ton­se vis­soep met ven­kel en lin­zen

    Bre­ton­se vis­soep met ven­kel en lin­zen

Snelle en lekkere soep voor wanner je niet veel tijd hebt . 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 el olijfolie
1 rode ui (in reepjes)
2 venkelknollen (in reepjes)
2 visbouillontabletten
200 g kabeljauwfilet
1 blik linzen ((400 g), uitgelekt)
1 bakje fruits de mer (schaal- en schelpdieren, 150 g)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-in een grote pan olie verhitten.
-Ui en venkel al omscheppend 3 min. bakken.
-Visbouillontabletten erboven verkruimelen en 1 liter kokend water erbij schenken.
-Vis erin leggen.
-Soep aan de kook brengen en 3 min. verwarmen.
-Vis met vork in stukken verdelen.
-Linzen en zeevruchten erdoor roeren en soep op laag vuur nog 2 min. verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper.
-Lekker met bruin stokbrood en lichtgezouten boter.


Bron

ah

Serveertip

Tip:
U kunt de fruit de mer ook vervangen door gekookte mosselen, jumbogarnalen of cocktailgarnalen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten