Ra­ta­touil­le­taart met aard­peer

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-01-2021
  • Ra­ta­touil­le­taart met aard­peer

    Ra­ta­touil­le­taart met aard­peer

    Ra­ta­touil­le­taart met aard­peer

Hiermee maak je indruk: een vegetarisch hoofdgerecht vol groenten en met frisse geitenkaas, dat makkelijk op voorhand gemaakt kan worden. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 el zonnebloemolie
750 g aardperen
1 blik super croissantdeeg
375 g ratatouille à la Provençale in blik
150 g zachte geitenkaas 55+
70 g tomatenpuree
2 eieren
20 g verse platte peterselie
50 ml zonnebloemolie
½ teen knoflook
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
springvorm

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 170 °C.
-Vet de springvorm in.
-Schil en snijd de aardperen in stukjes van 1 cm en kook in 8 min. beetgaar en giet af.
-Bekleed ondertussen de springvorm met 2/3 van het croissantdeeg.

-Doe de ratatouille in een kom en verkruimel de kaas erboven.
-Meng de tomatenpuree, eieren en aardpeer erdoor.
-Schep het mengsel in de springvorm en bedek met de rest van het croissantdeeg.
-Bak de taart in ca. 50 min. iets onder het midden van de oven goudbruin en gaar.

-Doe ondertussen de peterselie, olie en knoflook in het bakje van de staafmixer en pureer tot kruidenolie.
-Neem de taart uit de oven, verwijder de vorm en laat 5 min. afkoelen.
- Besprenkel met de kruidenolie en serveer.

Bron

ah

Serveertip

Bewaartip:
De taart is ook lekker op kamertemperatuur. Je kunt hem 's middags al maken en buiten de koelkast bewaren.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten