
2 el zonnebloemolie
750 g aardperen
1 blik super croissantdeeg
375 g ratatouille à la Provençale in blik
150 g zachte geitenkaas 55+
70 g tomatenpuree
2 eieren
20 g verse platte peterselie
50 ml zonnebloemolie
½ teen knoflook
Springvorm
Hiermee maak je indruk: een vegetarisch hoofdgerecht vol groenten en met frisse geitenkaas, dat makkelijk op voorhand gemaakt kan worden.
-Verwarm de oven voor op 170 °C.
-Vet de springvorm in.
-Schil en snijd de aardperen in stukjes van 1 cm en kook in 8 min. beetgaar en giet af.
-Bekleed ondertussen de springvorm met 2/3 van het croissantdeeg.
-Doe de ratatouille in een kom en verkruimel de kaas erboven.
-Meng de tomatenpuree, eieren en aardpeer erdoor.
-Schep het mengsel in de springvorm en bedek met de rest van het croissantdeeg.
-Bak de taart in ca. 50 min. iets onder het midden van de oven goudbruin en gaar.
-Doe ondertussen de peterselie, olie en knoflook in het bakje van de staafmixer en pureer tot kruidenolie.
-Neem de taart uit de oven, verwijder de vorm en laat 5 min. afkoelen.
- Besprenkel met de kruidenolie en serveer.
Bewaartip:
De taart is ook lekker op kamertemperatuur. Je kunt hem 's middags al maken en buiten de koelkast bewaren.
Ah