Hazelnoot-aardpeerpuree
- Belgisch, Bijgerecht
- 30-60 min.
Verrassend bijgerecht met een bijzonder ingrediënt. En ook nog eens glutenvrij!
Ingrediënten 4 recipe.people
750 g aardperen400 g kruimige aardappelen
1 teen knoflook
50 g ongebrande hazelnoten
75 ml halfvolle melk
25 g ongezouten roomboter
10 g verse platte peterselie
1 el hazelnootolie
Bereidingswijze
-Schil de aardperen en aardappelen en snijd in gelijke stukken.
-Kook de aardpeer, aardappel en knoflook in water met zout in 25 min. gaar. Giet af. Laat 5 min. staan met de deksel op de pan.
-Rooster ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter de noten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen en hak grof.
-Verwarm de melk 2 min en stamp de aardpeer, aardappel, knoflook, melk, boter, peper en eventueel zout met de pureestamper tot een grove puree.
-Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en verdeel met de noten en hazelnootolie over de puree.
Bron
ah
Serveertip
Bewaartip:
Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken tot en met stap 2. Bewaar de puree afgedekt in de koelkast. Bewaar de noten afgedekt buiten de koelkast. Verwarm de puree 3 min. op 700 watt in de magnetron of 10 min. in de oven op 200 °C.