Hazelnoot-aardpeerpuree

  • Belgisch, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Hazelnoot-aardpeerpuree

    Hazelnoot-aardpeerpuree

    Hazelnoot-aardpeerpuree

Verrassend bijgerecht met een bijzonder ingrediënt. En ook nog eens glutenvrij!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
750 g aardperen
400 g kruimige aardappelen
1 teen knoflook
50 g ongebrande hazelnoten
75 ml halfvolle melk
25 g ongezouten roomboter
10 g verse platte peterselie
1 el hazelnootolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Schil de aardperen en aardappelen en snijd in gelijke stukken.
-Kook de aardpeer, aardappel en knoflook in water met zout in 25 min. gaar. Giet af. Laat 5 min. staan met de deksel op de pan.
-Rooster ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter de noten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen en hak grof.
-Verwarm de melk 2 min en stamp de aardpeer, aardappel, knoflook, melk, boter, peper en eventueel zout met de pureestamper tot een grove puree.
-Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en verdeel met de noten en hazelnootolie over de puree.

Bron

ah

Serveertip

Bewaartip:
Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken tot en met stap 2. Bewaar de puree afgedekt in de koelkast. Bewaar de noten afgedekt buiten de koelkast. Verwarm de puree 3 min. op 700 watt in de magnetron of 10 min. in de oven op 200 °C.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten