1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Peulvruchten
  5. Gevulde winterse linzensoep

Gevulde winterse linzensoep

  • Nederlands, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 14-01-2021

Ingrediënten 8 personen


- 450g linzen
- 3 grote aardappels
- 3 grote tomaten in blokjes
- 2 uien in halve ringen
- 1 teentje knoflook
- 1 bakje champignons (250 gram)
- 2 runderbouillonblokje
- 150 g gerookte spekblokjes
- 500 g rundergehakt
- peper, zout, nootmuskaat en mosterd (om het gehakt mee te kruiden)
- 1 el pittige kerrie
- ½ el komijnpoeder
- 2 kruidnagel
- 1 of 2 blaadjes laurier
- 1 stukje foelie
- 1 el bruine suiker



Gevulde winterse linzensoep
Gevulde winterse linzensoep
Gevulde winterse linzensoep
Gevulde winterse linzensoep
Gevulde winterse linzensoep
Gevulde winterse linzensoep
Gevulde winterse linzensoep
Gevulde winterse linzensoep
Gevulde winterse linzensoep
Gevulde winterse linzensoep
Gevulde winterse linzensoep
Gevulde winterse linzensoep
Gevulde winterse linzensoep
Gevulde winterse linzensoep
Gevulde winterse linzensoep
Gevulde winterse linzensoep
Gevulde winterse linzensoep
Gevulde winterse linzensoep
Gevulde winterse linzensoep
Gevulde winterse linzensoep

Net als bonen en erwtensoep is een stevige linzensoep toch wel een van de ultieme wintersoepen. Ik vind linzen sowieso een hele lekkere en multifunctionele peulvrucht. En als je dan zo'n pan met soep aan het maken bent ruik je de heerlijke kruidige geur al die je doet watertanden.
Lekker na een stevige winterse wandeling in het bos (of na een dag werken) een flinke kop van deze heerlijke soep met een snee donkerbruin brood of gewoon in een kleinere hoeveelheid als voorafje.

TIP: Je kunt in plaats van de gehaktballetjes ook een rookworst gebruiken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Bak de spekblokjes in een grote soeppan.
- Voeg de ui en de knoflook toe en bak ze mee.
- Doe hier de gewassen linzen, fijngesneden tomaten en aardappels bij en schep alles goed door elkaar.
- Giet er 2 liter water uit de waterkoker bij.
- Voeg de kerrie, komijn, bouillonblokjes, kruidnagel, laurier en foelie toe.
- Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens 40 minuten pruttelen op een laag vuur.
- Roer de soep af en toe goed door zodat de soep niet aan de bodem blijft kleven. (Dit voorkomt aanbranden).
- Meng ondertussen de peper, zout, nootmuskaat en mosterd door het gehakt en draai er kleine balletjes van.
- Breng een pan water aan de kook en laat daarin de gehaktballetjes in ongeveer 10 minuten gaar worden.
- Voeg ze met het kookvocht toe aan de soep, doe ook de gesneden champignons en de bruine suiker erbij.
- Laat het geheel nog eens 15 minuten zachtjes doorpruttelen.
- Als de soep te dik is verdun je ze met gekookt water of bouillon.
- Maak indien nodig op smaak met peper en zout of bouillon

Dit recept is te vinden in:

Bron

Landleven/aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top