Italiaanse ovenschotel met kip en Grana Padana .... van Ramon.
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Echt een super gerecht en geweldig qua smaak.
ovenschotel-met-kippendijen
Ingrediënten 4 recipe.people
2 uien gesnipperd2 teen knoflook gesnipperd
4 tomaten in stukken
250 gram champignons gehalveerd
1 stuik bleekselderij, schoon in smalle boogjes
2 puntpaprika in ringen
6 kruimige aardappelen geschild in plakken
pakje passata di pomodoro
1 bosje basilicum fijn gesneden
bosje tijm
125 gram gerookte spekblokjes
300 gram kippendijen in plakjes
1 blok Parmezaan ( om te raspen) ik had Grana Padana
Olijfolie, zout en peper
Bereidingswijze
Verwarm een wok of hapjes pan en bak de spekblokjes even aan. Voeg dan d ui en de knoflook toe en laat dit even goed bakken, zodat alle smaken zich kunnen mengen.
Voeg dan de schone en gehalveerde champignons toe en bak deze mee. Laat dit geheel goed doorbakken.
Voeg dan de tijm, bleekselderij en, paprika en de in stukken gesneden tomaten toe en als laatste de passata. Voeg de gesneden basilicum toe en peper en zout naar smaak Roer alles even goed door elkaar en laat tot een dikke saus inkoken. Voeg dan op het oog nog water toe, als de saus te zeer is ingedikt ( zie filmpje) zodat de rauwe aardappelen genoeg vocht krijgen om te garen.
Beleg de bodem van de schotel met de plakjes aardappel en giet er de saus op. Leg de plakjes kippendij op de groentesaus en rasp er een laagje parmezaan ( Grana Padana) over en zet de schotel voor circa 50 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Prik even in wat aardappel om te voelen of ze gaar zijn.
Serveer eventueel met de salade van Ramon. ( zie filmpje)
Bron
Chef Ramon Brugman eigen tekst en foto's