1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Spruitjes
  6. Gesneden spruitjes met bacon, ui en pijnboompitten

Gesneden spruitjes met bacon, ui en pijnboompitten

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-01-2021

Ingrediënten 2 personen


100 gr bacon of spekreepjes
350 gr spruitjes, schoongemaakt en fijngesneden
2 el boter
40 gr pijnboompitten
2 stengels lente-ui, fijngesneden
zout en peper smaak

optioneel: gehakte amandelen



Gesneden spruitjes met bacon, ui en pijnboompitten
Gesneden spruitjes met bacon, ui en pijnboompitten

Voedingswaarden
[list=none]

  • Portiegrootte: 1/2
  • Calorieën: 388
  • Vetten: 28,1
  • Koolhydraten: 12,6
  • Vezels: 7,5
  • Eiwitten: 16,9

  • Deel dit recept

    Ontdek meer:

    Bereidingswijze

    1 Snijd op een snijplank de bacon in kleine reepjes. Bak de bacon in een grote koekenpan boven een middelhoog vuur totdat de bacon knapperig is. Bewaar 2 eetlepels jus en laat de rest van jus uitlekken.

    2 Smelt vervolgens de boter in dezelfde koekenpan en voeg hier de bacon jus aan toe. Voeg de pijnboompitten toe en bak deze totdat ze lichtbruin kleuren.

    3 Voeg dan de gesneden spruitjes en lente-ui toe aan de pan en breng op smaak zout en peper. Bak dit boven een middelhoog vuur totdat de spruiten wat zachter zijn, ongeveer 10 à 15 minuten.

    4 Strooi de knapperige bacon op de spruitjes, uien en pijnboompitten voor het serveren.
    Eet smakelijk!

    Bron

    Lowcarbchef



    Over de plaatser
    Ga naar de persoonlijke pagina van Edwin_Dielessen355


    Reacties (0)



    Over de plaatser
    Ga naar de persoonlijke pagina van Edwin_Dielessen355
    Leuk kookboek om te volgen
    ?
    Meest bekeken
    Kooktip!
    Maak je koelkast leeg

    Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

    Scroll voor meer recepten
    Top