1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Gehakt
  6. Groentepannetje met gehakt en boekweit

Groentepannetje met gehakt en boekweit

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-01-2021

Ingrediënten 4 personen


500 g gehakt (gemengd)
5 sjalotten
4 lente-uien
1 handje bladpeterselie
4 el olie (van raapzaad)
peper en zout
2 rode paprika's
2 gele paprika's
200 g boekweit (gepeld)



Groentepannetje met gehakt en boekweit
Groentepannetje met gehakt en boekweit

Lekker pannetje van groenten, gehakt en boekweit

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Kook de boekweit beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.
2 Spoel de paprika's, maak ze schoon en snij ze in repen. Pel de sjalot- ten en snij ze in ringen. Spoel de lente-uien, maak ze schoon en snij ze in ringetjes.
3 Verhit de olie in een pan en bak er het gehakt rul in. Doe er de paprika en de sjalotten bij en laat al roerend 10 minuten bakken.
4 Spoel intussen de peterselie, schud droog en snipper de blaadjes fijn. Meng de boekweit en de lente-uitjes met het gehaktmengsel. Laat nog kort warmen en kruid met peper en zout. Schep in kommen en werk af met peterselie.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top