Aziatische ovenschotel met groente, cashewnoten en een heerlijke saus.

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-01-2021
  • Aziatische ovenschotel met groente, cashewnoten en een heerlijke saus.

    Aziatische ovenschotel met groente, cashewnoten en een heerlijke saus.

    Aziatische ovenschotel met groente, cashewnoten en een heerlijke saus.

  • Aziatische ovenschotel met groente, cashewnoten en een heerlijke saus.

    Aziatische ovenschotel met groente, cashewnoten en een heerlijke saus.

    Aziatische ovenschotel met groente, cashewnoten en een heerlijke saus.

  • Aziatische ovenschotel met groente, cashewnoten en een heerlijke saus.

    Aziatische ovenschotel met groente, cashewnoten en een heerlijke saus.

    Aziatische ovenschotel met groente, cashewnoten en een heerlijke saus.

  • Aziatische ovenschotel met groente, cashewnoten en een heerlijke saus.

    Aziatische ovenschotel met groente, cashewnoten en een heerlijke saus.

    Aziatische ovenschotel met groente, cashewnoten en een heerlijke saus.

  • Aziatische ovenschotel met groente, cashewnoten en een heerlijke saus.

    Aziatische ovenschotel met groente, cashewnoten en een heerlijke saus.

    Aziatische ovenschotel met groente, cashewnoten en een heerlijke saus.

  • Aziatische ovenschotel met groente, cashewnoten en een heerlijke saus.

    Aziatische ovenschotel met groente, cashewnoten en een heerlijke saus.

    Aziatische ovenschotel met groente, cashewnoten en een heerlijke saus.

  • Aziatische ovenschotel met groente, cashewnoten en een heerlijke saus.

    Aziatische ovenschotel met groente, cashewnoten en een heerlijke saus.

    Aziatische ovenschotel met groente, cashewnoten en een heerlijke saus.

  • Aziatische ovenschotel met groente, cashewnoten en een heerlijke saus.

    Aziatische ovenschotel met groente, cashewnoten en een heerlijke saus.

    Aziatische ovenschotel met groente, cashewnoten en een heerlijke saus.

  • Aziatische ovenschotel met groente, cashewnoten en een heerlijke saus.

    Aziatische ovenschotel met groente, cashewnoten en een heerlijke saus.

    Aziatische ovenschotel met groente, cashewnoten en een heerlijke saus.

Deze heerlijke Aziatische ovenschotel is heel gemakkelijk te maken en staat al na 30 minuten te geuren op tafel. Het gerecht lijkt een beetje op : "Chinese Kung Po Kai een Chinese Klassieker ", maar dan toch weer nét ff anders en net zo snel klaar als dit gerecht . De saus is verrukkelijk. en de absolute smaakmaker in dit gerecht.

Chinese-kung-po-kai-een-chinese-klassieker

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
200 gram kippendijen in hapklare brokjes
150-200 gram broccoli in roosjes inclusief steel geschild in plakjes
1 peen geschild in plakjes, 5 minuten geblancheerd en koud gespoeld
1 rode ui in grove stukken
1 rode paprika in stukjes
50 gram cashewnoten zonder zout

VOOR DE MARINADE / SAUS

2 teen knoflook gesnipperd
6 el sojasaus ( minder zout)
3 el witte wijnazijn
1 el hoisinsaus
1 el honing ( ik had bio agavesiroop)
1 tl sesamolie
2 tl gembersiroop
1 el maizena
125 ml water
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakplaat, bakpapier, steelpan, snijplank en mes

Bereidingswijze

Voeg alle ingrediënten voor de saus samen in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat de saus op een zacht vuurtje even pruttelend indikken en zet opzij.

Leg de kipstukjes in een schaaltje en werk er 6 eetlepels van de saus door. Laat even intrekken en verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Leg de kipstukjes op de bakplaat met bakpapier en schuif de plaat voor circa 10 minuten in de oven.

Haal de plaat uit de oven en verspreidt alle groente tussen de kipblokjes, strooi er de cashewnoten over en besprenkel het geheel met nogmaals 6 el van de saus.

Zet de plaat weer voor circa 10 minuten (dit is afhankelijk van hoe dik de groente is gesneden en hoe knapperig je je groente graag eet ) in de oven en kook ondertussen de gekozen rijst volgens de beschrijving op de verpakking.

Prik na circa 10 minuten in wat groente of proef :) Ik heb 18 minuten nodig gehad.
Serveer de schotel op de gekookte rijst in voorverwarmde kommen met de rest van de saus . ( deze had ik even opgewarmd) en GENIET.

Een volgende keer blancheer ik ook de paprika en zeker de broccoli even.

Bron

Smaakmenutie eigen tekst en foto's Recept iets aangepast

Serveertip

Hou je van pittig , voeg dan wat sambal manis of badjak aan de saus toe.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 22-01-2021

Dag Tonia, fijn, dat het zo goed gesmaakt heeft. Dat is altijd leuk om te horen. Dankjewel voor je reactie en een fijn weekend. Groetjes Lidy.

toniawerner417 avatar
toniawerner417 21-01-2021

Wat een heerlijk recept.Vanavond gegeten en was echt makkelijk temaken en het was echt heel lekker.Groetjes Tonia.

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 17-01-2021

Wat leuk om te horen CarlaAndrea. Fijn, dat het gerecht zo goed in de smaak is gevallen en dan ook nog bij de favorieten. Dankjewel . Groetjes Lidy

CarlaAndrea avatar
CarlaAndrea 17-01-2021

Het was heerlijk. Dit keer geen sambal erbij gevoegd, dat ga ik de volgende keer wel doen. Dit recept komt zeker bij mijn favorieten recepten te staan.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten